Arbeidsrecht & ziekte voor ondernemers

Wanneer u als ondernemer te maken krijgt met een (langdurig) zieke werknemer, dan komt er veel op u af. Zo krijgt u te maken met een hoeveelheid aan regels die u als werkgever vanuit de wet verplicht bent om na te leven. Op dat moment spelen er bij u ongetwijfeld vele vragen en problemen waar u niet direct een oplossing voor weet. Voor deze zaken kunt u terecht bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators. Wij zijn op de hoogte van alle regels en eisen die de wet stelt en kunnen u daardoor voorzien van een passend advies. Zo krijgt u als ondernemer antwoord op al uw vragen waar u omtrent ziekte en arbeid mee zit.

Wilt u meer informatie over arbeidsrecht en ziekte? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag:

Contact opnemen

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:

Aansprakelijk voor ziekte

In sommige gevallen kan het zo zijn dat de werknemer waarmee u in een arbeidsconflict door ziekte bent beland, u aansprakelijk stelt voor zijn ziekte. Kunt u dit als werkgever weerleggen? Sommige ziektes zijn weliswaar direct aan het werk te relateren, maar bij bijvoorbeeld een burn-out is dit weer lastig aan te tonen. Hoe gaat u als werkgever met dit soort situaties omtrent aansprakelijkheid om? Het Wetshuys Advocaten en Mediators staat u bij. Wij kunnen u ook voorzien van een passend advies over:

  • Loondoorbetaling
  • Re-integratietrajecten
  • Transitievergoedingen

Altijd een passende oplossing

Bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators begrijpen we dat u op het gebied van arbeidsrecht en ziekte uw zaken goed geregeld wilt hebben. Daarvoor kunt u met al uw vraagstukken bij ons terecht. Vervolgens bekijken we uw situatie en informeren we u over de te ondernemen stappen. Daarnaast wijzen we u op alle verplichtingen die u als ondernemer heeft en de voorwaarden die u kunt stellen. Zo krijgt u een helder beeld van het traject dat u kunt doorlopen en gaan we samen op weg naar een passende oplossing.

Arbeidsconflict bij ziekte met onderling overleg

Bij Het Wetshuys streven we er altijd naar om een zo gunstig mogelijke uitkomst voor u te behalen. Ons streven daarbij is om er onderling met uw werknemer uit te komen, omdat dit enerzijds het voordeligste is en het u anderzijds een bepaalde mate van vrijheid geeft. U kunt immers samen met uw werknemer in overleg vaststellen wat de afspraken worden. Maar ook wanneer er een advocaat bij komt kijken of het tot een rechtszaak leidt, staan we naast u met een passend advies en optimale begeleiding. Met betrekking tot arbeid en ziekte of een arbeidsconflict door ziekte zijn er vele mogelijkheden. Bij Het Wetshuys kijken we in overleg met u wat de beste manier is om de zaak tot een goed einde te brengen.

Wilt u meer informatie over arbeidsrecht en ziekte? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag:

Contact opnemen

"U komt met uw probleem bij ons en wij zetten dit vervolgens uiteen"