Scheiding en Onderneming

Op het moment dat uw relatie stuk loopt heeft u heel andere dingen aan uw hoofd dan de continuïteit van uw onderneming. In uw geval als ondernemer is het proces van scheiding vaak gecompliceerder dan bij iemand die in loondienst werkt. Want hoe staat het straks met de continuïteit van uw onderneming? En welk deel komt wie toe? Vragen die goed overleg, financieel en juridisch inzicht en persoonlijke begeleiding nodig hebben. Samen met een van onze advocaten of mediators kunt u de scheiding tot een goed einde brengen. Zo weet u straks precies waar u aan toe bent!

Wilt u meer informatie over scheiding en uw onderneming? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Contact opnemen

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Bedrijfswaardering berekenen

Of een onderneming in de te verdelen gemeenschap valt, is afhankelijk van het huwelijksgoederenregime waarin u bent gehuwd. Indien u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, dan kan dit betekenen dat uw onderneming in de gemeenschap valt en verdeeld moet worden. Het berekenen van de waarde van een onderneming is niet eenvoudig. Daarom werkt ons kantoor samen met specialisten op het gebied van bedrijfswaardering.

Alles goed en zorgvuldig geregeld

Het is voor u beiden van belang dat alles goed geregeld wordt. Voorkomen moet natuurlijk worden dat u door het uitkopen van uw ex-partner in financiële problemen raakt en het bedrijf niet meer kunt voortzetten. Dit heeft dan namelijk ook gevolgen voor de alimentatie die u voor uw kinderen en/of ex kunt voldoen. Het is voor iedereen belangrijk als het bedrijf winstgevend blijft. Het mes snijdt dus aan twee kanten, waardoor het heel belangrijk is dat alle mogelijke scenario’s zorgvuldig bekeken worden en in kaart worden gebracht.

Lees meer over Kinderen en Scheiden

Specialist op het gebied van scheidingen en ondernemingen

Onze advocaat-mediator mr. Sien Smeets is specialiste op het gebied van scheiding en ondernemingen. Zij ziet het als een uitdaging ervoor te zorgen dat de onderneming voortgezet kan worden terwijl ieder krijgt waar hij of zij recht op heeft. Zij is in staat financiële zaken om te zetten naar juridisch kloppende afspraken, zowel op het gebied van de verdeling als de alimentatie.

Contact opnemen

"De continuïteit van uw onderneming bij scheiding heeft onze prioriteit"