Arbeidsrecht & ziekte

Heeft u te maken met een (langdurige) ziekte en voelt u zich daarbij niet gehoord of serieus genomen door uw werkgever? Of heeft u juist een arbeidsconflict door ziekte? Op dat moment spelen er bij u als werknemer ongetwijfeld vele vragen en loopt u tegen problemen aan waar u niet direct een oplossing voor weet.

  • Welke rechten heeft u in zo’n geval?
  • Hoe zit het met uw loondoorbetaling?
  • Heeft u recht op vakantiegeld?
  • Krijgt u te maken met een re-integratietraject en bedrijfsarts?

Het Wetshuys Advocaten en Mediators kan u bij al deze vraagstukken en problemen op weg helpen. Wij geven antwoord op alle vragen waar u omtrent arbeidsrecht en ziekte mee zit. Zo wordt u geïnformeerd over de te ondernemen stappen richting uw werkgever en daarnaast wijzen we u op alle voorwaarden die u kunt stellen. Het is voor u immers belangrijk om duidelijkheid te hebben over het traject dat u ingaat.

Neem contact op

Onderling overleg

Bij Het Wetshuys streven we altijd naar een zo gunstig mogelijke uitkomst voor u als partij. Ons doel is daarbij in eerste instantie om er onderling met uw werkgever uit te komen. U kunt immers ook in uw recht staan zonder het op de spits te drijven. En mocht uw werkgever zich tot een advocaat wenden, dan hoeft dat niet te betekenen dat het uitdraait op een rechtszaak. Ook dan is het mogelijk om er in onderling overleg uit te komen.

Bij arbeidsrecht en ziekte is het streven om er in onderling overleg uit te komen de voordeligste manier, maar het geeft u daarnaast ook nog een bepaalde mate van vrijheid. Wanneer u te maken heeft met arbeidsrecht bij ziekte is ons doel om er in onderling overleg uit te komen. U kunt zelf bepalen wat u gaat afspreken in een vaststellingsovereenkomst. Daarin legt u bijvoorbeeld vast wat het afkoopbedrag wordt en welke afscheidstermijn gehanteerd wordt. Daarmee bent u dus een stuk vrijer dan wanneer u de weg naar de rechtbank in zou slaan.

Arbeidsrecht advocaten en mediators

Met betrekking tot arbeid en ziekte of een arbeidsconflict door ziekte zijn er vele mogelijkheden. Wanneer er sprake is van een arbeidsconflict door ziekte of u krijgt op een andere manier te maken met arbeidsrecht en ziekte zien wij vele mogelijkheden. Wanneer er een arbeidsconflict is ontstaan, kunt u er aan denken om samen met uw werkgever in een mediation-traject te stappen. Daarbij wordt met beide partijen gekeken naar de belangen met als uiteindelijke doel het bereiken van een oplossing zodat u er samen uit komt. Daarbij werken we aan uw onderlinge communicatie.

Neem contact op

Aanvraag arbeidsrecht
  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen over arbeidsrecht.
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

"Problemen zijn er om opgelost te worden"