Advocaat bij scheiding en familierecht

Het personen- en familierecht richt zich alle zaken rondom relaties en gezin. Een groeiend aantal mensen krijgt ermee te maken. U kunt bij onze advocaten terecht voor advies of het starten van een procedure over scheiding, alimentatie, omgangsregelingen, verdeling van schulden en bezittingen, gezag/voogdij over kinderen, adoptie, vaderschap, uithuisplaatsing, onder toezichtstelling en curatele. U kunt rekenen op onze kennis, ervaring én betrokkenheid.

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Uit elkaar

Na veel wikken en wegen is het besluit genomen. U gaat scheiden. Het beëindigen van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of relatie is een ingrijpende gebeurtenis in uw leven en dat maakt veel emoties los. Naast de emotionele verwerking en het regelen van praktische zaken zitten er ook veel juridische kanten aan een echtscheiding die geregeld moeten worden.

Er moet veel geregeld worden in een moeilijke tijd. Daarvoor hebt u voorlichting en bijstand van een advocaat nodig. U kunt kiezen voor overleg door samen met uw partner onze advocaat-mediator in te schakelen (mediation). Voordeel van mediation is dat het doorgaans goedkoper is, minder tijd kost en vooral gericht is op het behalen van de meest gunstige oplossing voor beiden. De mediator regelt samen met u alle zaken rondom de scheiding.

Als mediation niet mogelijk is, kunnen u en uw partner ieder een eigen advocaat inschakelen. De Advocaten van Het Wetshuys Advocaten en Mediators proberen dan contact te leggen met de advocaat van uw (ex-)partner om tot afspraken of oplossingen te komen. Als een onderlinge oplossing of afspraak niet mogelijk is, schakelen we de rechter in.

Lees meer over Scheiden op onze pagina Scheiding en Kind of bekijk onze folder:

Bekijk folder

"Rust voor uw kinderen, brengt ook rust voor u"