Gratis rechtsbijstand voor gedupeerden toeslagenaffaire

Bent u gedupeerd door de toeslagenaffaire? Onze advocaten geven u gratis rechtsbijstand. De rechtsbijstand wordt namelijk door de overheid vergoed, omdat onze advocaten daarover een overeenkomst sloten met de Raad voor Rechtsbijstand. De rechtsbijstand vindt uiteraard volledig onafhankelijk plaats. Wij dienen louter uw belangen.

De overheid heeft grote fouten gemaakt bij mensen die toeslagen ontvingen. Mensen die deze toeslagen hard nodig hadden om te kunnen werken en in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Als gevolg van de regelgeving konden deze mensen slechts zeer beperkt gebruik maken van een advocaat die werd betaald door de overheid. Daarmee kon de overheid deze fouten blijven maken. Vele mensen zijn geraakt met vele gevolgen in hun privéleven tot gevolg.

Nu er steeds meer duidelijk wordt over deze wantoestanden en de gevolgen daarvan voor de gedupeerden, wordt ervoor gezorgd dat u wel aanspraak kan maken op goede kosteloze rechtsbijstand. Ons kantoor – met haar wortels in de sociale rechtshulp – wil hieraan haar steentje bijdragen en verleent deze rechtshulp. Voor deze gratis rechtsbijstand gelden in tegenstelling tot andere rechtsbijstand geen inkomens- en vermogenseisen, ook wordt er geen eigen bijdrage in rekening gebracht. Iedereen die gedupeerd is kan dus aanspraak maken op deze gratis rechtsbijstand, ongeacht het inkomen.

Rechtsbijstand door een advocaat

Onze toeslagen expert mr. Sien Smeets staat aan uw zijde. Zijn er andere problemen ontstaan door de toeslagenaffaire? Ook daarmee helpen wij u verder. Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via advocaten@hetwetshuys.nl of via 077-3561100.

Meer over dit onderwerp

Overspanning, burn-out en depressie, het spectrum van stress-gerelateerde klachten in de arbeidsrechtpraktijk

Elk mens heeft een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren. Ondanks de negatieve lading rondom het …

Lees verder

Bestaat “pro-deo” nog? Kosten van de advocaat of mediator met gefinancierde rechtsbijstand

Pro-deo. Je hoort het nog vaak. Een advocaat die kosteloos werkt en wordt betaald door de overheid. Bestaat dat nog? …

Lees verder

Einde arbeidsovereenkomst? Transitievergoeding, of niet?

Op 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans gewijzigd. Een belangrijke verandering is de transitievergoeding: waar vóór 1 …

Lees verder