Neem contact met ons op voor een gratis gesprekNeem contact op

Even voorstellen: mr. René Menting

Hij is de énige man binnen het kantoor, maar toch werkt hij al sinds 2013 bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators. René studeerde Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen met maar één doel: advocaat worden. Inmiddels is hij hier met vlag en wimpel in geslaagd en heeft hij naast zijn rechtenstudie ook de specialisatieopleiding arbeidsrecht aan de Grotius Academie met succes afgerond.
“Het recht is mijn passie en ik kan mij dan ook geen mooiere baan bedenken dan advocaat. De dynamiek van het beroep gecombineerd met het vakinhoudelijke vind ik een mooie afwisseling.”

Loopbaan binnen Het Wetshuys

De afgelopen zes jaren binnen Het Wetshuys zijn René uitstekend bevallen. Hij begon hier als studentstagiar maar groeide uiteindelijk door tot advocaat. Inmiddels heeft hij ook zijn specialisatie weten te behalen en juist dit houdt zijn werk uitdagend:
“Binnen Het Wetshuys wordt mij voortdurend de mogelijkheid geboden om mijzelf te ontwikkelen. Hierdoor blijf ik uitdaging in mijn werk vinden.”

Naast arbeidsrecht en sociale zekerheid beleeft René ook veel plezier aan zijn werkzaamheden binnen de civiele praktijk en binnen het strafrecht. Door zijn brede kennis is René dé aangewezen persoon om complexe vraagstukken op te lossen.
“De arbeidsmarkt is continu in beweging. Ontwikkelingen op het gebied van arbeid volgen elkaar in een razend tempo op. Het arbeidsrecht is daardoor een erg dynamisch rechtsgebied dat regelmatig aan verandering onderhevig is. Hierdoor kunnen verschillen van inzicht of geschillen ontstaan over de uitleg van het arbeidsrecht, waar partijen behoefte hebben aan duidelijkheid. Omdat het arbeidsrecht samenhangt met andere rechtsgebieden zoals het sociaal zekerheidsrecht en het algemeen verbintenissenrecht, is een brede kennis van het recht essentieel.”

Onderlinge sfeer

Ook de onderlinge omgang op kantoor is iets wat René erg aan Het Wetshuys kan waarderen. “We hebben een leuk en gezellig team. De deur staat altijd bij iedereen open voor overleg. Daarnaast ondernemen we geregeld gezellige activiteiten met het team wat de onderlinge omgang ten goede komt!”

Vrije tijd

René is natuurlijk niet alleen advocaat. In zijn vrije tijd houdt hij van lekker eten en drinken. Daarnaast speelt hij gitaar en rijdt hij motor.

Ook reist René graag. In 2018 heeft hij een reis door Indonesië mogen maken en afgelopen zomer trok hij samen met zijn vriendin rond door Kroatie. “Reizen zorgt voor ontspanning. Hierdoor kan ik even helemaal afschakelen Dat is ook nodig in dit beroep.”

Lees meer over René