Even voorstellen: mr. A. (Aniek) Hollman

Aniek werkt al sinds 2009 bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators. “Ik ben tijdens mijn studie Rechtsgeleerdheid als student-stagiair begonnen bij het kantoor en uiteindelijk in 2011 als advocaat aan de slag gegaan. De informele sfeer, de collegialiteit en het dynamische team maken dat ik altijd met plezier naar mijn werk ga”.

Eigenaren Sien Smeets en Petra van Enckevort zijn van mening dat de inzet van Aniek van onschatbare waarde is voor het kantoor. Naast haar werk als advocaat en mediator geeft Aniek de dagelijkse leiding aan de advocaten en juristen van Het Wetshuys Advocaten en Mediators. Dit doet zij met veel verve en passie.

Specialisme

Aniek behandelt binnen het team van Het Wetshuys Advocaten en Mediators vooral zaken op het gebied van het personen- en familierecht. Denk daarbij aan (echt)scheidingen, alimentatie, gezag en omgang. Zij gaat daarbij doortastend maar vooral ook oplossingsgericht te werk. Ik vind het erg belangrijk dat partijen weer leren met elkaar te communiceren en dat ze bij de te maken beslissingen het belang van het kind voorop hebben staan. Ik ben dan ook een grote voorstander van onderling overleg, want een goede verstandhouding – helemaal als er kinderen zijn – is van groot belang voor de toekomst. Mocht het echter niet mogelijk zijn om in goed onderling overleg tot een oplossing te komen, dan sta ik voor mijn cliënt in een procedure”.

Vrije tijd

Aniek is geboren en getogen in Venlo. Tijdens haar studie Rechtsgeleerdheid heeft zij in Tilburg gewoond. Na haar studie heeft zij een aantal maanden door Zuid-Oost Azië gebackpackt. Daarna is zij weer in Venlo komen wonen: “Mijn familie, vriend en vrienden wonen allemaal in Venlo, dus ik heb er geen seconde over na hoeven denken om weer in Venlo te gaan wonen en hier vervolgens ook te gaan werken”.

In haar vrije tijd onderneemt Aniek veel met vrienden en is zij regelmatig in de sportschool te vinden. “Het werk van een advocaat is – hoe leuk en uitdagend ook – vaak stressvol. Reizen, sporten en sociale contacten onderhouden brengen mij veel ontspanning. Ik heb geleerd dat ik een leuker mens én een betere advocaat ben door niet altijd met werk bezig te zijn”.

Meer over dit onderwerp

Dubbele achternaam voor kinderen

Vanaf 1 januari 2024 hebben er weer enkele veranderingen in de wet plaatsgevonden. Eén van die veranderingen is de mogelijkheid …

Lees verder

Doxing strafbaar per 1 januari 2024

Per 1 januari 2024 is doxing strafbaar. Doxing komt veel voor en heeft vaak grote impact op de slachtoffers. Wat …

Lees verder

Jurist Sociale zekerheidsrecht en Arbeidsrecht (HBO/WO)

Het Wetshuys Advocaten en Mediators B.V. biedt aan particulieren en ondernemers betaalbare rechtsbijstand. Een hoge kwaliteit, gedrevenheid en de mens …

Lees verder