Even voorstellen: mr. Janine Engels

Wat het mooiste aan het strafrecht is? Janine Engels twijfelt geen moment: “Het is bij uitstek hét rechtsgebied waarbij je mensen kunt helpen. Iedereen heeft immers recht op een goede verdediging.”

De 26-jarige Venlose is sinds oktober 2017 in dienst als juriste bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators. Haar bachelor Nederlands Recht behaalde ze in Tilburg, waarna ze in Maastricht de masters Forensica Criminologie en Rechtspleging én de master Strafrecht met goed gevolg afrondde. Janine: “Strafrecht is een heel dynamisch vakgebied. Ook kom je veel in contact met cliënten, daar hecht ik veel waarde aan.”

Eerste indruk

Haar eerste maanden bij Het Wetshuys zijn haar uitstekend bevallen vertelt Janine: “De sfeer op kantoor is informeel, waardoor ik me hier direct op mijn gemak voelde. Het is een fijn, jong team. Door de grote verscheidenheid in zaken die Het Wetshuys in behandeling heeft is het werk afwisselend en uiterst leerzaam. Ieder heeft zijn eigen specialiteit, waardoor je gemakkelijk bij elkaar binnen loopt om even te sparren over een zaak.”

Ze hoopt snel te kunnen beginnen met de opleiding van advocaat-stagiair om zo door de groeien binnen de advocatuur: “Het mooiste aan de advocatuur vind ik pleiten voor een rechtbank, dan kun je pas echt goed je punt maken!

Vrije tijd

Janine is geboren en getogen in Venlo en werkte gedurende anderhalf jaar voor een ander advocatenkantoor in Venlo. Over Venlo zegt zij het volgende: “Ik houd van de bourgondische sfeer die Venlo uitademt. Het heeft alle gemakken van een stad, maar met de gezelligheid van een dorp.

Naast haar werk praktiseert Janine regelmatig yoga en heeft ze een passie voor lekker eten en drinken. Ze kookt dan ook graag. Ook leest ze veel in haar vrije tijd: “bij voorkeur Scandinavische crimi’s”.

Meer over dit onderwerp

Als student energietoeslag misgelopen, wat kun je doen?

Uit een nieuwsbericht van de Volkskrant volgt dat duizenden studenten naar de rechter stappen, omdat zij, ten onrechte, geen energietoeslag …

Lees verder

Bezoeklocatie Sittard geopend

Het Wetshuys Advocaten en Mediators nu ook met bezoeklocatie in Sittard en Zuid-Limburg. Het Wetshuys Het Wetshuys Advocaten en Mediators …

Lees verder

Het Wetshuys Advocaten en Mediators 15 jaar

Deze week is het alweer vijftien jaar geleden dat Venraynaren Sien Smeets en Petra van Enckevort de deuren openden van …

Lees verder