Even voorstellen: mr. Lisa Peeters

Meer uit een zaak halen dan wat op het eerste oog mogelijk leek. Dat geeft Lisa Peeters (26) misschien wel de meeste voldoening. “Als er cliënten bij mij komen met het gevoel dat ze met de rug tegen de muur staan, geeft mij dat een extra motivatie om het maximale uit een zaak te halen en de regelgeving naar mijn hand te zetten. Cliënten hebben vaak meer rechten dan ze denken”, aldus de Venlose.

Lisa maakt sinds september 2017 deel uit van het team van Het Wetshuys Advocaten en Mediators. Ze studeerde rechten aan de universiteit van Tilburg, waarna ze als jurist aan de slag ging bij een grote verzekeringsmaatschappij. De anonimiteit in een groot bedrijf past niet bij mij. Ik hecht veel waarde aan persoonlijk contact, zowel met cliënten als collega’s. Daarom maakte ik de overstap naar de advocatuur”.

Het Wetshuys Advocaten en Mediators sluit met haar gemoedelijke en persoonlijke sfeer goed aan bij de werkwijze van Lisa. “De sfeer is informeel, kleinschalig. We lopen makkelijk bij elkaar binnen als we met vragen zitten. We willen het beste voor onze cliënten. Tegelijkertijd ligt de lat hoog. Dat vind ik niet erg: onder druk presteer ik het beste“.

Specialisme

Lisa heeft als specialisatie arbeidsrecht. “Een vakgebied dat constant in beweging is. Dit maakt het erg interessant. Mijn ervaring leert mij dat werknemers zich vaak niet bewust zijn van de rechten die zij hebben”. Als voorbeeld geeft ze een ontslag op staande voet. “Dan zet ik eerst in op een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden. Daarmee eindigt het dienstverband en wordt het WW-recht van een werknemer in beginsel veiliggesteld. Van cliënten krijg ik terug dat zij, ondanks de vervelende ontslagsituatie toch met een prettig gevoel weg kunnen gaan bij hun werkgever”.

Vrije tijd

In haar vrije tijd houdt Lisa van lezen – bij voorkeur Engelstalige thrillers – en doet ze aan zwemmen, fitness en hardlopen. Ten slotte viert ze als ras-Venlonaer ieder jaar Vastelaovend en is zij jaarlijks als vrijwilliger betrokken bij de Zomerparkfeesten.

Meer over dit onderwerp

Jurist Sociale zekerheidsrecht en Arbeidsrecht (HBO/WO)

Het Wetshuys Advocaten en Mediators B.V. biedt aan particulieren en ondernemers betaalbare rechtsbijstand. Een hoge kwaliteit, gedrevenheid en de mens …

Lees verder

Advocaat-medewerker of gevorderd advocaat-stagiaire

Het Wetshuys Advocaten en Mediators B.V. biedt particulieren en ondernemers betaalbare rechtsbijstand. Een hoge kwaliteit, gedrevenheid en de mens achter …

Lees verder

Even voorstellen: Thomas

Thomas is sinds juni 2023 in dienst bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators in de functie van juridisch medewerker. In …

Lees verder