Even voorstellen: mr. Lisa Peeters

Meer uit een zaak halen dan wat op het eerste oog mogelijk leek. Dat geeft Lisa Peeters (26) misschien wel de meeste voldoening. “Als er cliënten bij mij komen met het gevoel dat ze met de rug tegen de muur staan, geeft mij dat een extra motivatie om het maximale uit een zaak te halen en de regelgeving naar mijn hand te zetten. Cliënten hebben vaak meer rechten dan ze denken”, aldus de Venlose.

Lisa maakt sinds september 2017 deel uit van het team van Het Wetshuys Advocaten en Mediators. Ze studeerde rechten aan de universiteit van Tilburg, waarna ze als jurist aan de slag ging bij een grote verzekeringsmaatschappij. De anonimiteit in een groot bedrijf past niet bij mij. Ik hecht veel waarde aan persoonlijk contact, zowel met cliënten als collega’s. Daarom maakte ik de overstap naar de advocatuur”.

Het Wetshuys Advocaten en Mediators sluit met haar gemoedelijke en persoonlijke sfeer goed aan bij de werkwijze van Lisa. “De sfeer is informeel, kleinschalig. We lopen makkelijk bij elkaar binnen als we met vragen zitten. We willen het beste voor onze cliënten. Tegelijkertijd ligt de lat hoog. Dat vind ik niet erg: onder druk presteer ik het beste“.

Specialisme

Lisa heeft als specialisatie arbeidsrecht. “Een vakgebied dat constant in beweging is. Dit maakt het erg interessant. Mijn ervaring leert mij dat werknemers zich vaak niet bewust zijn van de rechten die zij hebben”. Als voorbeeld geeft ze een ontslag op staande voet. “Dan zet ik eerst in op een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden. Daarmee eindigt het dienstverband en wordt het WW-recht van een werknemer in beginsel veiliggesteld. Van cliënten krijg ik terug dat zij, ondanks de vervelende ontslagsituatie toch met een prettig gevoel weg kunnen gaan bij hun werkgever”.

Vrije tijd

In haar vrije tijd houdt Lisa van lezen – bij voorkeur Engelstalige thrillers – en doet ze aan zwemmen, fitness en hardlopen. Ten slotte viert ze als ras-Venlonaer ieder jaar Vastelaovend en is zij jaarlijks als vrijwilliger betrokken bij de Zomerparkfeesten.

Meer over dit onderwerp

Vacature Jurist (HBO/WO)

Lees verder

Nieuw! Gratis standaard consult bij OM-boete of andere strafbeschikking!

De Officier van Justitie kan een strafbeschikking (een soort van boete) opleggen voor bepaalde soorten overtredingen en misdrijven. Indien de …

Lees verder

Gratis rechtsbijstand voor gedupeerden toeslagenaffaire

Bent u gedupeerd door de toeslagenaffaire? Onze advocaten geven u gratis rechtsbijstand. De rechtsbijstand wordt namelijk door de overheid vergoed, …

Lees verder