Het Wetshuys Advocaten en Mediators viert haar 10 jarig jubileum

Er kan een hoop veranderen in tien jaar. Gelukkig blijven sommige dingen altijd hetzelfde. Met trots kunnen we zeggen dat we na tien jaar Het Wetshuys nog altijd in dezelfde kernwaarden geloven: de cliënt staat centraal, juridische bijstand moet voor iedereen mogelijk zijn.

De opstart in 2008

Dat gezegd hebbende: ook bij ons is het afgelopen decennium het nodige veranderd. Begin 2008 begonnen wij, drie advocaten die voorheen werkzaam waren bij Bureau Rechtshulp, ons eigen kantoor op een bovenverdieping aan de Koninginnesingel.

De begindagen waren spannend: zit Venlo wel te wachten op een nieuw advocatenkantoor? Kunnen wij ons onderscheiden van andere juridische aanbieders in de regio, hebben wij de klant iets extra’s te bieden?

Vanaf het begin hebben we ervoor gekozen de cliënt centraal te stellen. We oordelen niet, willen geen onnodige drempels creëren. Die aanpak sloeg aan: steeds meer mensen wisten ons te vinden en – in sommige gevallen – bleven terugkomen. Vanwege de almaar stijgende vraag openden we in 2013 een locatie in Venray.

Uitbreiding van ons kantoor

Om de kwaliteit van onze juridische dienstverlening hoog te houden, besloten we al snel om te investeren in onze personele bezetting. We kozen voor meer mensen op het secretariaat, zodat cliënten snel en kundig geholpen konden worden. Ook op andere vlakken hebben we geïnvesteerd: nieuwe advocaten en juridisch medewerkers zorgden voor nieuw elan en meer kennis.

Dat laatste is voor ons van groot belang. Niet alleen houden we onze juridische kennis up to date, we oriënteren ons ook steeds breder. Van een ontslag op staande voet tot een conflict met de huurbaas, van echtscheidingsperikelen tot mishandeling: we zijn van alle juridische markten thuis.

Mediation

Een belangrijke pijler daarbij is mediation, een rechtsgebied dat wat ons betreft de toekomst heeft. Partijen vechten hun geschil niet langer voor de rechter uit, maar komen onder begeleiding van een mediator tot een bevredigende oplossing. Dit is niet alleen veel goedkoper, het zorgt er ook voor dat onderlinge verhoudingen niet nog verder verslechteren of zelfs weer verbeteren.

Mediation komt veel voor in het personen- en familierecht, maar maakt ook een opmars binnen het arbeidsrecht. Onze advocaten zijn geregistreerd mediators en hebben op beide vlakken veel ervaring.

Juridisch probleem?

Heeft u een juridisch probleem? Van maandag tot en met vrijdag houden wij een inloopspreekuur tussen 15.00 uur en 16.30 uur. Daarvoor hoeft u geen afspraak te maken, u kunt gewoon bij ons binnenlopen. Komt een ander moment u beter uit of geeft u de voorkeur om een afspraak op onze locatie in Venray te maken? Geen probleem, neem dan even contact met ons op.

Het eerste gesprek is volledig gratis, zodat u geen overbodige kosten maakt.

Contact

Meer over dit onderwerp

Als student energietoeslag misgelopen, wat kun je doen?

Uit een nieuwsbericht van de Volkskrant volgt dat duizenden studenten naar de rechter stappen, omdat zij, ten onrechte, geen energietoeslag …

Lees verder

Bezoeklocatie Sittard geopend

Het Wetshuys Advocaten en Mediators nu ook met bezoeklocatie in Sittard en Zuid-Limburg en nieuw aangetrokken advocaat Fabiënne van Aken. …

Lees verder

Even voorstellen: mr. Fabiënne van Aken

Fabiënne is sinds 2001 advocate en heeft zich gespecialiseerd in het familie- en erfrecht. Tevens is zij echtscheidingsmediator. Haar cliënten …

Lees verder