Stage lopen op een advocatenkantoor saai? Niet bij Het Wetshuys!

Wanneer rechtenstudenten denken aan stage lopen bij een advocatenkantoor, denken ze vaak aan eindeloos jurisprudentie en literatuur doorspitten, stukken kopiëren, inscannen en urenlang achter een PC doorbrengen. Kijk de eerste de beste advocatenserie en dit vooroordeel wordt bevestigd. Na vijf maanden stage bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators weet ik echter wel beter: niet op elk advocatenkantoor gaat het er zo aan toe. Ben je op zoek naar een uitdagende en afwisselende stage? Dan ben je bij Het Wetshuys aan het juiste adres!

De meeste rechtenstudenten lopen tijdens hun studie een stage binnen de juridische dienstverlening om zo de opgedane kennis toe te passen in de beroepspraktijk. In het kader van mijn masteropleiding Recht en Arbeid heb ik mijn vrije ruimte ingevuld met een stage bij Het Wetshuys, om zo de nodige ervaring op  te doen in de beroepspraktijk en te zien of het werken op een advocatenkantoor bij mij past. Ik beken: de voornoemde vooroordelen waren ook bij mij aanwezig, maar deze waren ook zo weer verdwenen.

Eerste indruk

Naast het doorspitten van literatuur en jurisprudentie, behoorden het – in overleg met en onder toeziend oog van de advocaten en juristen – opstellen van brieven en processtukken, het bijwonen van gesprekken met cliënten en het bijwonen van zittingen tot mijn dagelijkse activiteiten. Een grote zelfstandigheid was vereist, maar er was ook altijd voldoende ruimte om met de advocaten en juristen te sparren over allerlei onderwerpen. Door deze grote afwisseling was elke dag op kantoor enorm leerzaam en nooit saai. Ik ben iedereen binnen het kantoor dan ook dankbaar voor de geweldige en vooral zeer leerzame tijd!

Elke dag weer een nieuw avontuur

Tijdens het uitvoeren van mijn stage viel mij vooral op dat de manier waarop de advocaten, mediators, juristen en overige medewerkers hun cliënten behandelen ontzettend respectvol was. Bij iedereen zag ik een bepaalde passie. Samen moet en zal er het allerbeste resultaat voor de cliënt behaald worden. Het komt regelmatig voor dat de problematiek waarmee mijn collega’s te maken kregen emotioneel heftig was. Ook mijn collega’s zijn maar gewone mensen. Ook op hen maakte dit vaak grote indruk. Toch wisten zij telkens met een professionele – maar voor de cliënt steunende – blik naar het dossier te kijken, waardoor verbazend goede resultaten werden behaald en cliënten met een tevreden gevoel weer afscheid konden nemen van het kantoor.

Nieuwe uitdaging!

Mijn stage zit er inmiddels op. Mijn tijd bij Het Wetshuys heeft inmiddels voor mij duidelijk gemaakt dat ik niets liever zou willen dan een carrière in de advocatuur en bij voorkeur bij dit mooie kantoor. Per heden zal ik mijn werkzaamheden voortzetten als juriste. Ik kijk ontzettend uit naar alle nieuwe uitdagingen die op mijn pad komen en de samenwerking met mijn vertrouwde collega’s.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een stage binnen ons kantoor? Schroom niet en stuur je CV samen met een motivatiebrief naar: advocaten@hetwetshuys.nl.

Lieve groet,

Jessica

Meer over dit onderwerp

Dag van het Erfrecht

Op 17 juni a.s. doen wij mee aan de Dag van het Erfrecht. Neem vrijblijvend en kosteloos contact op met …

Lees verder

Vacature advocaat arbeidsrecht en sociale zekerheid / algemene praktijk

Het Wetshuys Advocaten en Mediators B.V. biedt particulieren en ondernemers uitstekende, maar betaalbare rechtsbijstand. Een hoge kwaliteit, gedrevenheid en de …

Lees verder

Vacature advocaat-medewerker of gevorderde advocaat-stagiaire strafrecht

Het Wetshuys Advocaten en Mediators B.V. biedt particulieren en ondernemers uitstekende, maar betaalbare rechtsbijstand. Een hoge kwaliteit, gedrevenheid en de …

Lees verder