Goedkoop en goed scheiden: wat zijn de mogelijkheden?

Tegenwoordig worden tal van mogelijkheden aangeboden waarop een (echt)scheiding geregeld kan worden. Zo kunt u beiden een eigen advocaat inschakelen of kunt u zich gezamenlijk tot een mediator wenden. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om de (echt)scheiding online te regelen. Online staan talloze aanbiedingen om de (echt)scheiding zo goedkoop mogelijk te regelen. Maar wat is nu voor u de goedkoopste en tevens de meest passende manier om te scheiden? Hieronder vindt u een kort overzicht.

Mediation

Afhankelijk van uw inkomen is het voor een bedrag vanaf € 58,00 al mogelijk om uit elkaar te gaan door middel van scheidingsmediation. Het grote voordeel van mediation is dat u samen beslist over wat wel en niet gaat gebeuren na de scheiding. Ook houdt u zich gedurende het mediationtraject niet enkel bezig met het maken van afspraken omtrent de scheiding, maar u wordt ook de gelegenheid geboden om stil te staan bij de scheiding zelf en welke gevolgen dit heeft voor u en uw kinderen. De praktijk wijst uit dat mediation niet alleen u ten goede komt, maar vooral ook uw kinderen. Onze mediators Sien Smeets, Petra van Enckevort en Aniek Hollman zijn gespecialiseerd in familiemediation en hebben veel ervaring. Zij leggen daarbij de prioriteit bij uw wensen en bij het welzijn van de kinderen.

Advocaat

Mocht het niet mogelijk zijn om te scheiden door scheidingsmediation, dan kunt u een van onze advocaten inschakelen. Kijk hier voor de tarieven. Onze advocaat zal dan, waar mogelijk, voorstellen om – ieder met een eigen advocaat – rond de tafel te gaan zitten en tot afspraken omtrent de (echt)scheiding te komen. Deze afspraken zullen vervolgens worden vastgelegd en ingediend bij de rechtbank. De rechtbank zal deze afspraken bekrachtigen. Komt u niet tot gezamenlijke afspraken of wilt u dat niet, dan volgt direct de weg naar de rechtbank. Ons streven daarbij is om een lange en kostbare procedure te voorkomen. Het voorkomen van een lange strijd is immers in het belang van u én uw kinderen.

Online

Tevens bestaat de mogelijkheid om uw (echt)scheiding online te regelen. Online scheiden is mogelijk indien u en uw partner in onderling overleg nog tot afspraken kunnen komen. De situatie moet dan niet té complex zijn en er wordt een grote mate van zelfstandigheid bij u verwacht met betrekking tot de zaken die geregeld dienen te worden. Niet iedere echtscheiding leent zich hiervoor. Het is dan ook raadzaam om eerst na te gaan hoe complex uw situatie is en welke belangen er allemaal bij op het spel staan. Heeft u samen kinderen, een woning of een bedrijf? Dan adviseren wij vaak u om een van onze mediators of advocaten te benaderen.

Belangrijk is dat iedere (echt)scheiding anders is en dat afhankelijk van uw situatie u kunt kiezen welke manier van scheiden het beste bij u past.

Contact

Gaat u scheiden of denkt u daarover na? Onze advocaten en mediators kunnen u verder helpen. Neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer 077 – 356 11 00 (Venlo), 0478-588 277 (Venray), 0485-748 022 (Boxmeer), 046-2060486 (Sittard) of stuur een e-mail naar advocaten@hetwetshuys.nl.

Meer over dit onderwerp

Artikel Informatiekrant | 15 jaar ouderschapsplan: een uitkomst

Vanuit de sociale gedachte; rechtshulp moet voor iedereen toegankelijk zijn, startten Sien Smeets en Petra van Enckevort in 2007 hun …

Lees verder

15 jaar ouderschapsplan: een uitkomst

Het ouderschapsplan bestaat 15 jaar. Het maken van een ouderschapsplan is sinds 2009 wettelijk verplicht bij een scheiding met kinderen …

Lees verder

Kind dat geen contact meer wil met één van zijn/haar ouders

Onze familierechtadvocate mr. Aniek Hollman heeft regelmatig een zitting. Recentelijk behandelde de rechtbank een aangrijpende zaak over een kind dat …

Lees verder