Tijd om te verdelen!

Werk aan de winkel! Onze familierechtsspecialiste mr. Petra van Enckevort leverde vandaag een prachtige dagvaarding af bij de deurwaarder. De deurwaarder brengt deze dagvaarding naar de tegenpartij van onze cliënt en stuurt Petra daarvan een bewijs. Dit dient zij in bij de rechtbank, waarmee de procedure start.

Onze cliënt heeft een pand samen met zijn ex-partner. Inmiddels zijn zij al meer dan 10 jaar uit elkaar, maar het pand is nog steeds gemeenschappelijk eigendom. Onze cliënt wil graag in het pand blijven wonen en daarom het pand overnemen. De ex-partner weigert echter medewerking.

Omdat uit de wet blijkt dat niemand tegen zijn of haar wil een gezamenlijk eigendom hoeft te hebben, vraagt Petra de rechtbank om de verdeling vast te stellen. Onze cliënt krijgt het land, de ex- partner de helft van de waarde.

Onze cliënt vindt het prettig dat de procedure gestart is. Het is goed om een periode van samenzijn af te sluiten, ook in financiële zin. Weer een stapje dichter bij het afsluiten van een periode waarin geluk en verdriet elkaar hebben afgewisseld.

Ook een probleem met uw ex- partner of gaat u uit elkaar? Bel een van onze familierechtspecialisten. Zij zijn expert in familierecht, maar hebben ook extra oog voor emoties en problematiek bij een van de partners.

Met vriendelijke groet,

Sien Smeets

Meer over dit onderwerp

Blik op de praktijk: ondernemer in scheiding

Onze erf- en familierechtspecialiste mr. Sien Smeets is mede-eigenaar van ons kantoor en dus zelf ondernemer. Zij weet wat ondernemers …

Lees verder

Bestaat “pro-deo” nog? Kosten van de advocaat of mediator met gefinancierde rechtsbijstand

Pro-deo. Je hoort het nog vaak. Een advocaat die kosteloos werkt en wordt betaald door de overheid. Bestaat dat nog? …

Lees verder

Tijd om te verdelen!

Werk aan de winkel! Onze familierechtsspecialiste mr. Petra van Enckevort leverde vandaag een prachtige dagvaarding af bij de deurwaarder. De …

Lees verder