Tijd om te verdelen!

Werk aan de winkel! Onze familierechtsspecialiste mr. Petra van Enckevort leverde vandaag een prachtige dagvaarding af bij de deurwaarder. De deurwaarder brengt deze dagvaarding naar de tegenpartij van onze cliënt en stuurt Petra daarvan een bewijs. Dit dient zij in bij de rechtbank, waarmee de procedure start.

Onze cliënt heeft een pand samen met zijn ex-partner. Inmiddels zijn zij al meer dan 10 jaar uit elkaar, maar het pand is nog steeds gemeenschappelijk eigendom. Onze cliënt wil graag in het pand blijven wonen en daarom het pand overnemen. De ex-partner weigert echter medewerking.

Omdat uit de wet blijkt dat niemand tegen zijn of haar wil een gezamenlijk eigendom hoeft te hebben, vraagt Petra de rechtbank om de verdeling vast te stellen. Onze cliënt krijgt het land, de ex- partner de helft van de waarde.

Onze cliënt vindt het prettig dat de procedure gestart is. Het is goed om een periode van samenzijn af te sluiten, ook in financiële zin. Weer een stapje dichter bij het afsluiten van een periode waarin geluk en verdriet elkaar hebben afgewisseld.

Ook een probleem met uw ex- partner of gaat u uit elkaar? Bel een van onze familierechtspecialisten. Zij zijn expert in familierecht, maar hebben ook extra oog voor emoties en problematiek bij een van de partners.

Met vriendelijke groet,

Sien Smeets

Meer over dit onderwerp

Artikel Informatiekrant | 15 jaar ouderschapsplan: een uitkomst

Vanuit de sociale gedachte; rechtshulp moet voor iedereen toegankelijk zijn, startten Sien Smeets en Petra van Enckevort in 2007 hun …

Lees verder

15 jaar ouderschapsplan: een uitkomst

Het ouderschapsplan bestaat 15 jaar. Het maken van een ouderschapsplan is sinds 2009 wettelijk verplicht bij een scheiding met kinderen …

Lees verder

Kind dat geen contact meer wil met één van zijn/haar ouders

Onze familierechtadvocate mr. Aniek Hollman heeft regelmatig een zitting. Recentelijk behandelde de rechtbank een aangrijpende zaak over een kind dat …

Lees verder