Tijd om te verdelen!

Werk aan de winkel! Onze familierechtsspecialiste mr. Petra van Enckevort leverde vandaag een prachtige dagvaarding af bij de deurwaarder. De deurwaarder brengt deze dagvaarding naar de tegenpartij van onze cliënt en stuurt Petra daarvan een bewijs. Dit dient zij in bij de rechtbank, waarmee de procedure start.

Onze cliënt heeft een pand samen met zijn ex-partner. Inmiddels zijn zij al meer dan 10 jaar uit elkaar, maar het pand is nog steeds gemeenschappelijk eigendom. Onze cliënt wil graag in het pand blijven wonen en daarom het pand overnemen. De ex-partner weigert echter medewerking.

Omdat uit de wet blijkt dat niemand tegen zijn of haar wil een gezamenlijk eigendom hoeft te hebben, vraagt Petra de rechtbank om de verdeling vast te stellen. Onze cliënt krijgt het land, de ex- partner de helft van de waarde.

Onze cliënt vindt het prettig dat de procedure gestart is. Het is goed om een periode van samenzijn af te sluiten, ook in financiële zin. Weer een stapje dichter bij het afsluiten van een periode waarin geluk en verdriet elkaar hebben afgewisseld.

Ook een probleem met uw ex- partner of gaat u uit elkaar? Bel een van onze familierechtspecialisten. Zij zijn expert in familierecht, maar hebben ook extra oog voor emoties en problematiek bij een van de partners.

Met vriendelijke groet,

Sien Smeets

Meer over dit onderwerp

Dubbele achternaam voor kinderen

Vanaf 1 januari 2024 hebben er weer enkele veranderingen in de wet plaatsgevonden. Eén van die veranderingen is de mogelijkheid …

Lees verder

Mooie momenten in de rechtbank

Wie denkt dat het in de rechtbank altijd gaat om strijd of twee partijen die het niet met elkaar eens …

Lees verder

Kosteloze rechtsbijstand bij eerste (spoed) uithuisplaatsing

Vanaf begin 2023 is er een pilot gestart, waarbij ouders die te maken krijgen met een procedure waarbij de Raad …

Lees verder