Schorsing van het voorarrest in verband met medische toestand

Onze strafrechtspecialiste aan de slag:

Enige tijd geleden wilde de officier van justitie een cliënt van strafrechtspecialiste mr. Janine Engels langer vasthouden. Volgens de officier van justitie was de kans namelijk zeer aanwezig dat onze cliënt zich opnieuw schuldig zou maken aan een strafbaar feit. Janine was het hier echter niet mee eens: de gezondheidstoestand van onze cliënt was namelijk dermate slecht dat de cliënt het proces in vrijheid dient af te wachten, aldus Janine.

Hierop heeft Janine de telefoon gepakt en de officier van justitie gebeld. Zij heeft aan hem de situatie uitgelegd. Er is toen afgesproken dat de officier aan de reclassering opdracht zou geven om de mogelijkheden voor een schorsing van de voorlopige hechtenis te onderzoeken. In zo’n geval mag een verdachte zijn/haar proces in vrijheid afwachten onder bepaalde voorwaarden. Dit is het geval als de persoonlijke belangen van de verdachte zwaarder wegen dan het strafvorderlijk belang. De rechter-commissaris ging hier uiteindelijk in mee: onze cliënt mag het proces in vrijheid afwachten als hij zich aan bepaalde voorwaarden houdt. Onze cliënt was ontzettend blij en opgelucht. Praktische rechtsbijstand die lijdt tot resultaat, dat is waar Janine voldoening uit krijgt. Had zij de telefoon niet gepakt, dan had onze cliënt nog vastgezeten.

Ook een strafrechtelijk probleem? Bel dan met een van onze strafrechtspecialisten. Janine, Petra en Samuel geloven in een proactieve aanpak, waarbij juist dat éne telefoontje een groot verschil kan maken voor een verdachte.

Groet,

Janine Engels

Meer over dit onderwerp

Vrijspraak door alibi

Strafrechtadvocate mr. Janine Engels stond een cliënt bij die verdacht werd van een poging tot inbraak. Deze verdenking was gebaseerd …

Lees verder

Bestaat “pro-deo” nog? Kosten van de advocaat of mediator met gefinancierde rechtsbijstand

Pro-deo. Je hoort het nog vaak. Een advocaat die kosteloos werkt en wordt betaald door de overheid. Bestaat dat nog? …

Lees verder

Schorsing van het voorarrest in verband met medische toestand

Onze strafrechtspecialiste aan de slag: Enige tijd geleden wilde de officier van justitie een cliënt van strafrechtspecialiste mr. Janine Engels …

Lees verder