Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

Arbeidsmediation werkgever

Conflicten op de werkvloer komen zo nu en dan voor. Werkgever en werknemer belanden om die reden wel eens in een juridische procedure. Procedures kosten voor zowel de werkgever als de werknemer veel tijd, energie en geld. Bovendien leidt een beslissing van de rechter niet altijd tot een werkbare oplossing. Ook bij een (dreigend) arbeidsconflict is mediation een uitstekend middel om in te zetten.

Ook als het zowel voor de werknemer als de werkgever duidelijk is dat de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd, kunt u toch kiezen voor mediation. Tijdens de mediation kunnen afspraken worden gemaakt over de voorwaarden waaronder de arbeidsrelatie wordt beëindigd. Onze mediator begeleidt beide partijen dan om op een goede manier uit elkaar te gaan. Er is in de gesprekken ruimte om waardering voor elkaar uit te spreken, ook al zien partijen geen toekomst meer in de arbeidsrelatie. Waardering helpt bij het accepteren en afscheid nemen.

Kennis van arbeidsrecht, organisaties en het gedrag van mensen in organisaties kan de mediator in deze gevallen goed gebruiken. Het Wetshuys Advocaten en Mediators heeft hiervoor een aantal specialisten beschikbaar die jarenlange ervaring hebben op het gebied van het arbeidsrecht. Samen met u kijken wij naar de verschillende mogelijkheden om snel tot een voor beide partijen bevredigende oplossing te komen.