Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

Arbeidsmediation werknemer

Arbeidsmediation is een vorm van conflictbemiddeling, waarbij onze onafhankelijke bemiddelaar (de mediator) met de werkgever en werknemer die in conflict zijn op zoek gaat naar een oplossing voor een kwestie die hen verdeeld houdt. Bij mediation werken werkgever en werknemer gezamenlijk aan het vinden van oplossingen en het maken van afspraken. Onze gespecialiseerde mediators ondersteunen en begeleiden dit proces.

Arbeidsmediation biedt een mogelijkheid voor partijen om in vertrouwelijkheid, vrijwillig en op eigen kracht, desgewenst ondersteund door hun adviseurs, te onderhandelen tot een gezamenlijk geaccepteerd resultaat wordt bereikt. De mediator heeft als taak ervoor te zorgen dat beide partijen in een positie gebracht worden, zodat zij samen tot een weloverwogen oplossing komen. Als partijen overeenstemming hebben bereikt, worden de gemaakte afspraken eenduidig vastgelegd in een eindovereenkomst die door alle betrokken partijen wordt ondertekend.

De arbeidsmediators van Het Wetshuys Advocaten en Mediators hebben een specialisatieopleiding Arbeidsmediation voltooid. Hun wortels liggen in het arbeidsrecht. Als jonge advocaten begonnen zij hun carrière als advocaat arbeids- en sociale zekerheidsrecht. Zij stonden toen louter werknemers en uitkeringsgerechtigden bij. Zij weten dus wat de werknemer beweegt.

“Problemen zijn er om opgelost te worden”