Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

VSO check

Heeft u een vaststellingsovereenkomst (vso)/beëindigingsovereenkomst van uw werkgever ontvangen? Zoals de naam al doet vermoeden betreft het een overeenkomst waarin afspraken over de beëindiging van het dienstverband zijn opgenomen. Een ontslagsituatie kan veel stress en onzekerheid teweegbrengen. Je verliest namelijk je inkomen en hoe ga je de vaste lasten betalen? Kom niet voor onverwachte verrassingen te staan en doe de VSO check. Wij hebben de expertise en ervaring in huis om u hierin te begeleiden en te ontzorgen. Vaak lukt het onze specialisten om een fors hogere vergoeding te krijgen, zonder dat u kosten maakt voor onze bijstand.

Onze praktijk leert dat een vaststellingsovereenkomst doorgaans door een werkgever aan een werknemer voorgelegd wordt. De inhoud van de overeenkomst is in dat geval vaak door de werkgever opgesteld. Het is onjuist dat de inhoud van de overeenkomst ook alleen door de werkgever bepaald wordt. Het uitgangspunt is en blijft dat partijen contractvrijheid hebben bij het sluiten van een overeenkomst. Het staat de werknemer vrij een tegenvoorstel te doen om zo de onderhandelingen aan te gaan.

Daarbij is het belangrijk dat de overeenkomst juridisch geheel kloppend is. Er kunnen namelijk gevolgen voor een eventuele WW- uitkering zijn.

Onze werkwijze

Vul het formulier in en voeg uw vaststellingsovereenkomst toe. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur telefonisch contact met u op.

Wanneer u de VSO check door een van onze specialisten laat uitvoeren, kunt u rekenen op onze deskundige begeleiding en advies. Samen met u zetten wij alles op een rij, waardoor u rust en vertrouwen krijgt. Wij weten dat vaak haast geboden is. Daarom zorgen wij voor korte en snelle lijnen.

Voor de VSO check hanteren wij vaste tarieven, wij bespreken dit tijdens het eerste gesprek met u. Veelal worden deze kosten volledig vergoed door de werkgever.

Aanvraag VSO check

  • Aanvraag VSO check
  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Controleren vaststellingsovereenkomst

Wij adviseren u de concept vaststellingsovereenkomst door een van onze specialisten te laten controleren, voordat u tot ondertekening overgaat. Er zitten veel juridische haken en ogen aan een vaststellingsovereenkomst. Heeft u na ondertekening bijvoorbeeld recht op een WW-uitkering? Heeft u recht op een transitievergoeding? Is de hoogte van de transitievergoeding wel juist berekend? Zijn alle termijnen wel in acht genomen? Laat de vaststellingsovereenkomst door ons toetsen, zodat u weet en krijgt waar u recht op heeft.

Mocht u onverhoopt een vaststellingsovereenkomst hebben getekend, zonder dat u deze goed heeft doorgenomen en zonder dat u juridisch advies heeft ingewonnen, dan kan deze overeenkomst binnen twee weken na ondertekening worden ontbonden. Het is van belang dat u snel contact opneemt met onze specialisten, zodat zij kunnen bekijken of uw rechten wel worden gewaarborgd.

Onderhandelen werkgever

Nadat de vaststellingsovereenkomst door ons is gecontroleerd, onderhandelen wij met uw werkgever. Wij willen immers het best haalbare resultaat voor u bereiken en ervoor zorgen dat u uiteindelijk met vertrouwen naar de toekomst uw handtekening kunt plaatsen. Onze arbeidsspecialisten hebben veel ervaring met het onderhandelen en boeken vaak mooie resultaten. Mocht u naar aanleiding van ons advies het gesprek zelf willen aangaan met de werkgever, dan is dat uiteraard een optie die u met onze specialisten kunt bespreken.

“Wist u dat de kosten voor onze diensten vaak worden vergoed door de werkgever?”