Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

Nalatenschapsmediation

Bij het afwikkelen van een erfenis gaat het vaak om rouw en verdelen. Door het overlijden van een dierbare kunnen emoties en geldzaken samenkomen en nabestaanden gaan hier heel verschillend mee om. Oud zeer kan weer naar boven komen en ruzie of onenigheid veroorzaken. Gevolg daarvan kan zijn dat de betrokkenen er zelf niet meer uitkomen. Onze gecertificeerde nalatenschapsmediator mr. Sien Smeets kan helpen deze situatie te doorbreken. Dit kan voorkomen dat families uit elkaar vallen en ze soms dichter bij elkaar brengen.

Nalatenschapsmediation is een methode zonder tussenkomst van een rechter, onder leiding van onze ervaren nalatenschapsmediator mr. Sien Smeets. Zij heeft veel kennis van erfrecht en familierelaties. Zij ziet erop toe dat de gemaakte afspraken juridisch haalbaar zijn en legt deze vast in een schriftelijke overeenkomst.

De gevoeligheid van familieverhoudingen vraagt om een speciale expertise van de mediator. Die expertise hebben wij ruimschoots in huis. Door bij de verdeling van een nalatenschap op een goede en eerlijke manier met elkaar te communiceren, ontstaat vaak meer begrip voor de standpunten van andere familieleden. Met behulp van een bemiddelaar bij de erfenis, komt u er samen uit en kan de familierelatie behouden blijven.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor mediation bij een erfenis? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

“De gevoeligheid van familieverhoudingen vraagt om een speciale expertise van de mediator”