Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

Hoe lang duurt het?

Een mediationtraject kan enkele weken tot enkele jaren duren. De duur van een echtscheiding hangt af van de manier waarop u de scheiding regelt. De ervaring leert dat een echtscheiding vaak sneller wordt bereikt wanneer u en uw ex-partner kiezen voor mediation.  Wanneer het u beiden goed lukt om samen afspraken te maken, zal de mediation snel verlopen. Wanneer de mediation stroever verloopt, is meer tijd nodig. Onze mediators zorgen ervoor dat de mediation voortgang krijgt en houdt. Het streven van onze mediators is om het traject van mediation af te ronden binnen twee tot vier gesprekken van maximaal twee uur per keer, waarbij de gesprekken om de twee tot drie weken zullen plaatsvinden.

Er wordt uitgebreid stilgestaan bij uw kinderen en er vindt naar wens een gesprek met uw kind of KIES-begeleider plaats. Als er sprake is van een onderneming, zal soms een accountant moeten worden geraadpleegd en zullen daarmee samenhangende stukken bestudeerd en besproken moeten worden. Omdat onze mediators maatwerk willen leveren, vergt het proces om tot een convenant en ouderschapsplan te komen, maar ook het opstellen daarvan, zorgvuldigheid. Daarom is de duur van de mediation zeer verschillend. Soms zijn één of twee afspraken voldoende. Soms zijn meerdere gesprekken nodig.

Side contactformulier

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Onze experts op dit gebied

Onze advocaten en mediators vinden dat problemen voorkomen moeten worden en conflicten gebaat zijn bij een efficiënte oplossing.

“Wij leveren maatwerk: ieder convenant of ouderschapsplan is exact afgestemd op uw situatie”