Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

KIES-begeleiding voor uw kind

Bij een scheiding met kinderen helpen wij u en uw kind met vragen als:

  • Hoe ga ik om met mijn kind tijdens en na een echtscheiding?
  • Hoe vertellen wij de kinderen over de scheiding?
  • Hoe ga ik om met de nieuwe partner van één van mijn ouders?
  • Hoe ervaart mijn kind de scheiding?

Wij kunnen u onze unieke werkwijze aanbieden, doordat onze advocaten en mediators speciaal zijn opgeleid om kinderen en ouders in scheiding te begeleiden. Sien Smeets en Petra van Enckevort zijn gecertificeerd KIES- professional en weten als geen ander hoe zij uw kind een stem in de scheiding kunnen geven.

Side contactformulier

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

KIES staat voor Kinderen in Echtscheiding. Bij onze KIES-groep heeft uw kind contact met lotgenoten, waardoor al spelende en al pratende de scheiding een plaats in hun leven krijgt. Voor u als ouders kan een KIES-groep gezien worden als een ontlasting. Een neutrale derde (onze KIES-omgangsbegeleider) kijkt over de schouders van uw kind mee en helpt bij de vertaling van de ‘wensen’ van de kinderen naar u als ouders. Zo kan de mening van uw kind meegenomen worden in het door u te maken ouderschapsplan. Uw kind krijgt een stem in het echtscheidingsproces en heeft niet langer het idee dat er over hen wordt beslist, maar ook met hen. Natuurlijk neemt uw kind de beslissing niet, die verantwoordelijkheid ligt en blijft liggen bij u als ouders. De stem van het kind kan u echter wel helpen bij belangrijke beslissingen over uw kind.

De effecten van deze KIES-methode op kinderen zijn zeer positief. Kinderen begrijpen de echtscheiding beter en hebben een beter contact met hun ouders, omdat ze meer durven zeggen. Bovendien hebben deze kinderen vaker contact met de uitwonende ouder. Kortom, ze zitten beter in hun vel en hebben meer rust. Rust bij uw kinderen, geeft uiteraard ook rust bij u als ouders.

Onze experts op dit gebied

Onze advocaten en mediators vinden dat problemen voorkomen moeten worden en conflicten gebaat zijn bij een efficiënte oplossing.

“KIES laat kinderen vertellen hoe ze aankijken tegen de scheiding en waar ze bang voor zijn of zich zorgen over maken”