Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

Scheiding in Venlo, Venray, Boxmeer of Sittard

Echtscheiding: emotionele, praktische en juridische aspecten

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Naast de emotionele verwerking en het regelen van praktische zaken zitten er ook juridische kanten aan een echtscheiding die geregeld moeten worden. Bij een scheiding in Venlo, Venray of Boxmeer kunnen de advocaten en mediators van Het Wetshuys u hierin vakkundig bijstaan.

Side contactformulier

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Scheiding in Venlo, Venray, Boxmeer of Sittard: Advocaat of Mediator?

Als uit elkaar gaan de enige oplossing is, moet het goed geregeld worden. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Scheidingen in Venlo, Venray, Boxmeer of Sittard kunt u doorvoeren met een:

Mediator
Advocaat

Met een mediator kiest u voor gezamenlijk overleg. Op onze vestigingen in Venlo, Venray, Boxmeer of Sittard zoekt u samen naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Mediation heeft als voordeel dat het doorgaans goedkoper is, minder tijd kost en vooral gericht is op het behalen van de meest gunstige oplossing. Ook voor de toekomst.

Scheiden van uw partner kan ook door ieder een eigen advocaat in te schakelen. De advocaten van Het Wetshuys Advocaten en Mediators leggen contact met de advocaat van uw (ex-)partner. Als een onderlinge oplossing of afspraak niet mogelijk is, schakelen we de rechter in.

Mogelijke onderwerpen bij echtscheiding

Uit elkaar gaan betekent afspraken maken en regelingen treffen rondom bepaalde onderwerpen. Thema’s die bij een scheiding aan bod kunnen komen zijn:

Alimentatie
Omgangsregelingen
Verdeling van schulden en bezittingen
– Gezag/voogdij over kinderen
– Vaderschap
– Onder toezichtstelling en curatele

Na de scheiding

Mediation kan ook in de jaren na de scheiding handig zijn. Denk aan bemiddeling bij verandering van uw levenssituatie (verandering in werk, financiën, partner). Bij een scheiding in Venlo, Venray, Boxmeer of Sittard kan onze gespecialiseerde scheidingsmediator u helpen de afspraken te herzien en aan te passen.

Scheiding in Venlo, Venray, Boxmeer of Sittard volgens de wet

We werken met geregistreerde MfN (voorheen: NMI)- mediators en scheidingsbemiddelaars. U kunt ook rekenen op de brede juridische kennis van onze advocaten. Zo weet u zeker dat alle gemaakte afspraken bij een scheiding in Venlo, Venray, Boxmeer of Sittard voldoen aan de wet. Bovendien verliezen onze experts uw emoties niet uit het oog.

Contact

Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met één van onze professionals. U kunt zowel in Venlo, Venray, Boxmeer als in Sittard terecht voor uw echtscheiding.

Onze experts op dit gebied

Onze advocaten en mediators vinden dat problemen voorkomen moeten worden en conflicten gebaat zijn bij een efficiënte oplossing.