Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

De woning

Bij een scheiding moet vaak de woning worden verdeeld of verkocht. Als u of uw ex-partner de woning kan overnemen, nemen wij dat op in het convenant. Er wordt vastgelegd voor welke prijs de woning wordt overgenomen en welk bedrag de andere partner ontvangt (overwaarde) of dient te vergoeden (onderwaarde). We lichten u voor over de kansen en risico’s. 

Soms moet de woning worden verkocht, omdat geen van u beiden in de woning wil blijven of kan betalen. Ook in dit geval lichten wij u voor over de kansen en risico’s en de stappen die gezet moeten worden. Ook de verdeling van de lasten tot het moment van de definitieve financiële scheiding worden besproken en vastgelegd in het convenant.

Soms kiest men voor het onverdeeld laten van het huis. U blijft dan samen eigenaar van de woning en samen hoofdelijk verantwoordelijk voor de hypotheeklasten, terwijl een van u beiden in de woning blijft wonen. Dit is een fiscaal en juridisch ingewikkelde afspraak. Wij informeren u over de gevolgen en leggen deze gevolgen en afspraken goed en zorgvuldig voor u vast. Daardoor zijn alle consequenties en toekomstige veranderingen helder en duidelijk. Dit voorkomt conflicten in de toekomst.

Side contactformulier

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Onze experts op dit gebied

Onze advocaten en mediators vinden dat problemen voorkomen moeten worden en conflicten gebaat zijn bij een efficiënte oplossing.

“Wij leggen elke afspraak goed en zorgvuldig voor u vast. Daardoor zijn alle consequenties en toekomstige veranderingen helder en duidelijk. Dit voorkomt conflicten in de toekomst”