Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

Mediation in Venlo, Venray, Boxmeer of Sittard

Doeltreffende en duurzame oplossingen

In Venlo, Venray, Boxmeer en Sittard bemiddelen onze mediators in oplossingen. Denk aan een scheiding of een conflict. Mediation in Venlo, Venray, Boxmeer of Sittard gaat om doeltreffende en duurzame oplossingen die voor alle partijen aanvaardbaar zijn. Bemiddeling bespaart u energie, tijd en geld. Met mediation kunt u ook in de toekomst met elkaar verder en is een gang naar de rechter vaak niet meer nodig.

Mediation bij verschillende kwesties

Woont u in de omgeving van Venlo, Venray, Boxmeer of Sittard, dan zijn wij graag die onafhankelijke derde voor u. Wij bemiddelen:

– bij een scheiding
– na een scheiding
– bij een nalatenschap
– bij conflicten met buren
– bij arbeidsconflicten voor werknemers of werkgevers
zakelijke en bestuurlijke geschillen
– bij strafzaken
– bij onderwijs

Side contactformulier

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Bemiddeling in familiezaken

U wilt niet uit elkaar, maar zo verder gaat ook niet meer. U kunt dan in Venlo, Venray, Boxmeer of Sittard een afspraak maken met één van onze gespecialiseerde familie mediators. De mediator:

– Helpt door de communicatie te herstellen en te verbeteren
– Onderzoekt de wensen en mogelijkheden
– Bemiddelt in een oplossing

Mediation bij of na scheiding

Als uit elkaar gaan de enige oplossing is, moet het goed geregeld worden. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Mediation kan ook in de jaren na de scheiding ondersteuning bieden. In Venlo, Venray, Boxmeer of Sittard kan onze gespecialiseerde scheidingsmediator u onder andere helpen bij:

– Alimentatie vaststellen of herzien
– Omgangsregeling voor de kinderen vaststellen of herzien
– Communicatie tot stand brengen of verbeteren

Nalatenschapsmediation

Bij het afwikkelen van een erfenis gaat het vaak om rouw en verdelen. Door het overlijden van een dierbare kunnen emoties en geldzaken samenkomen en nabestaanden gaan hier heel verschillend mee om. Oud zeer kan weer naar boven komen en ruzie of onenigheid veroorzaken. Gevolg daarvan kan zijn dat de betrokkenen er zelf niet meer uitkomen. Onze gecertificeerde nalatenschapsmediator mr. Sien Smeets kan helpen deze situatie te doorbreken. Dit kan voorkomen dat families uit elkaar vallen en ze soms dichter bij elkaar brengen.

Mediation in Venlo, Venray of Boxmeer ook voor conflicten met buren

Onze mediators in Venlo, Venray, Boxmeer en Sittard helpen u om weer in gesprek te komen met uw buren. Als u in conflict bent met uw buren, laat u dan bijstaan. Wij helpen u met het verbeteren van uw woongenot.

Mediation bij arbeidsconflicten voor werknemers of werkgevers

Waar gewerkt wordt, vallen spaanders. In een arbeidssituatie kosten conflicten de werkgever en werknemer veel energie, tijd en geld. Niemand wordt er beter van. De gespecialiseerde mediators van onze vestigingen Venlo, Venray, Boxmeer en Sittard bemiddelen bij bijvoorbeeld:

– Een (dreigend) arbeidsconflict
– Goede beëindiging van de arbeidsrelatie
– Onenigheid tussen partners van maatschappen

Zakelijk en bestuurlijke geschillen

Bemiddeling bij bestuurlijke geschillen behoort ook tot een van onze specialisaties. In de regio Venlo, Venray, Boxmeer en Sittard kunnen onze mediators overheidsinstanties ondersteunen in conflicterende belangen met bedrijven of burgers. Wij hebben veel kennis van bestuursrecht, omgevingsrecht en uitkeringen in huis.

Ook een onderneming kan juridisch in een netelige situatie belanden met leveranciers of klanten. Onze mediators kunnen u ondersteunen bij problemen met onder andere betalingen en overeenkomsten

Mediation bij strafzaken

Situaties die dagelijks leiden tot aangifte kunnen zich in sommige gevallen lenen voor mediation in strafzaken. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan burenruzies, huiselijk geweld en kleinschalig vandalisme.

Mediation bij onderwijs

In het onderwijs staat samenwerking centraal en is onderling vertrouwen onmisbaar. Juist daar is mediation een waardevol instrument om spanningen en conflicten bespreekbaar te maken. Het hedendaagse onderwijs betreft een turbulente omgeving waarin onderwijsgevenden relatief veel te maken hebben met spanningen en conflicten. Mediation biedt in dergelijke gevallen een uitkomst, of het nu gaat om samenwerking, teamconflicten of problemen met ouders.

Mediation in Venlo, Venray, Boxmeer of Sittard volgens de wet

Mediation begint met vertrouwen krijgen. Daarom staan het opbouwen van een persoonlijke relatie en een vertrouwensband bij ons voorop. Onze mediators zijn geregistreerde MfN (voorheen: NMI)- mediators. U kunt daarbij ook rekenen op onze brede juridische expertise. We hebben specialisten in huis op het gebied van familie- en scheidingsrecht, erfrecht, arbeid & uitkering, strafrecht, wonen & vastgoed, onderwijs, zakelijk & overheid. Zo weet u zeker dat alle gemaakte afspraken voldoen aan de wet. Bovendien verliezen onze experts uw emoties niet uit het oog.

Contact

Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met één van onze professionals. U kunt zowel in Venlo, Venray, Boxmeer als in Sittard terecht voor mediation.

Onze experts op dit gebied

Onze advocaten en mediators vinden dat problemen voorkomen moeten worden en conflicten gebaat zijn bij een efficiënte oplossing.

“Mediation creëert nieuwe mogelijkheden”