Arbeid en uitkering

Conflicten op het werk zijn aan de orde van de dag. Betrokkenen komen soms in juridische procedures terecht. Deze kosten werkgever en werknemer veel tijd, energie en geld. Bovendien leidt een beslissing van de rechter niet altijd tot een oplossing. Ook bij een (dreigend) arbeidsconflict is mediation een uitstekend middel om in te zetten.

Ook als het zowel voor de werknemer als de werkgever duidelijk is dat de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd, kunt u toch kiezen voor mediation. Tijdens de mediation kunnen afspraken worden gemaakt over de voorwaarden waaronder de arbeidsrelatie wordt beëindigd. Onze mediator begeleidt beide partijen dan om op een goede manier uit elkaar te gaan. Er is in de gesprekken ruimte om waardering voor elkaar uit te spreken, al zijn er voor de toekomst geen mogelijkheden meer. Dat helpt bij het accepteren en afscheid nemen.

Kennis van arbeidsrecht, organisaties en het gedrag van mensen in organisaties kan de mediator in deze gevallen goed gebruiken. Het Wetshuys Advocaten en Mediators heeft hiervoor een aantal specialisten beschikbaar die jarenlange ervaring hebben op het gebied van het arbeidsrecht. Samen met u kijken wij naar de verschillende mogelijkheden om snel tot een voor beide partijen bevredigende oplossing te komen.

Aanvraag arbeidsrecht
  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen over arbeidsrecht.
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Download de gratis whitepaper over Mediation