Onze advocaten en mediators

Wat ons bindt? Wij denken in oplossingen, niet in problemen. Daarbij verliezen we de emoties niet uit het oog. Verder vinden wij dat u moet kunnen rekenen op kwalitatief uitstekende dienstverlening, ongeacht uw financiële situatie. Problemen moeten hoe dan ook opgelost worden. Wij staan ervoor dat iedereen gebruik kan maken van een goede advocaat, mediator of scheidingsbemiddelaar.

Bekijk onze folder

 • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
 • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

mr. S. (Sien) Smeets

Betrokken en sociaal • Breed juridisch ontwikkeld • Doelgerichte vastbijter

Sien is een betrokken en ervaren advocaat en mediator met oog voor de mens achter de zaak. Zij is doelgericht en daadkrachtig. Zij gaat een conflict niet uit de weg en laat niet los voordat een bevredigende oplossing is bereikt. Sien kan een complexe juridische situatie goed inschatten en gemakkelijk uitleggen. Sien behandelt binnen ons kantoor zowel als advocaat als mediator complexe vraagstukken waar ondernemers mee te maken krijgen bij echtscheiding en conflicten in samenwerkingsverbanden (BV, maatschap, VOF). Zij werkt daarbij veelvuldig samen met diverse accountantskantoren en is in staat om snel inzicht te verkrijgen in de financiële situatie in de onderneming. Tevens heeft Sien bijzondere aandacht voor het onderwijs, waardoor zij regelmatig als advocaat, mediator of vertrouwenspersoon binnen het onderwijs actief is.

Sien ziet extra uitdaging in het begeleiden van cliënten die worden geconfronteerd met eigen psychische problematiek of psychische problematiek van de tegenpartij. Daarom specialiseerde zij zich in de omgang met de narcistische cliënt of tegenpartij. Zij heeft als doel om ook in gevallen waarbij psychische problematiek speelt tot goede en gedragen oplossingen te komen. Dit creëert rust voor alle partijen.

Lees meer >
X

mr. P.A. (Petra) van Enckevort

Doortastend en bevlogen • Betrokken en hulpvaardig • Efficiënte onderhandelaar

Petra is sterk in het vinden van creatieve strategieën en oplossingen, waardoor zij deuren weet te openen die voor anderen gesloten blijven. Zij is praktisch ingesteld en beschikt over tact en daadkracht. Zij is in staat een complexe juridische situatie snel en goed in te schatten, waarbij zij de mens achter de zaak niet uit het oog verliest. Petra heeft zeer veel ervaring en expertise als mediator binnen semi-overheidsorganisaties en grotere landelijk opererende ondernemingen. Het is telkens weer haar uitdaging samen met cliënten een passende oplossing te vinden voor ontstane conflicten. Zij heeft daarbij vooral aandacht voor de wijze van communicatie en het opbouwen van vertrouwen.

Lees meer >
X

mr. A. (Aniek) Hollman

Nuchter en kordaat • Heeft belangstelling voor de mens • Bedreven en gedreven

Aniek combineert haar kennis van zaken met een onuitputtelijke energie. Zij is een zeer betrokken advocaat met bovendien een scherp oog voor belangrijke details. Aniek heeft veel ervaring als advocaat in het personen- en familierecht; waaronder het maken van (complexe) alimentatieberekeningen. Aniek behandelt binnen ons kantoor zowel als advocaat en als mediator onder meer (echt)scheidingszaken. Zij vindt het daarbij zeer belangrijk dat partijen weer leren met elkaar te communiceren en dat zij bij de te maken beslissingen het belang van het kind voorop hebben staan. Aniek is dan ook een grote voorstander van onderling overleg, immers is een goede verstandhouding – helemaal als er kinderen zijn – van belang voor de toekomst.

Lees meer >
X

mr. D. (Daniëlle) Strijbosch

Empathisch maar gevat • Oplossingsgericht • Betrokken doorzetter

Daniëlle is een pittige en gevatte advocate met jaren ervaring als advocaat in het personen- en familierecht. Daarnaast heeft zij ook jaren een brede rechtspraktijk gevoerd. Hierdoor kan Daniëlle haar kennis van verschillende rechtsgebieden combineren om zo tot een optimaal resultaat te komen. Het mooie aan de advocatuur vindt Daniëlle het samenspel van een aantal elementen: de spanning van de zaak, de omgang en contacten met cliënten, het samenwerken met collega's en het gebruik maken van juridische kennis. Juist dit zorgt voor een afwisselend beroep waar Daniëlle veel voldoening uit haalt.

Daniëlle is praktisch ingesteld en vindt het van groot belang dat oplossingen in de praktijk ook werkbaar zijn voor álle betrokken partijen. Daarom probeert Daniëlle vaak de communicatie tussen partijen te bevorderen, zeker wanneer dit in het belang van het kind is. Haar persoonlijkheid kenmerk zich door openheid waardoor cliënten zich snel bij haar op hun gemak voelen. Vertrouwelijkheid en betrouwbaarheid staan bij Daniëlle hoog in het vaandel, maar ze is ook niet bang om mensen een spiegel voor te houden wanneer dit nodig is.

Lees meer >
X
 • Studeerde in 2004 af aan de Universiteit van Tilburg.
 • Sinds 2005 werkzaam binnen de advocatuur.
 • Gespecialiseerd in het personen- en familierecht.
 • Bijzondere interesse: gezag- en omgangskwesties.
 • Passie voor alimentatierekenen.
 • Lid van de Dorpsraad Oostrum.

mr. R.M.M. (René) Menting

Accuraat • Pro-actief en scherpzinnig • Nauwkeurig

In 2014 studeerde René af aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waarna hij in 2015 advocaat werd bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators. In de afgelopen jaren heeft hij een bijzondere interesse ontwikkelt voor het goederen- en het verbintenissenrecht. Arbeidsrecht is echter zijn ultieme specialisatie waarin hij zich iedere dag verder ontwikkelt. Zo volgt René momenteel de specialisatieopleiding Arbeidsrecht bij Grotius Opleidingen.

Met zijn kleurrijke persoonlijkheid heeft René een natuurlijke gave om complexe vraagstukken snel te analyseren. Als doortastende strateeg stopt hij niet voordat hij de onderste steen boven heeft. Hij is niet tevreden met minder dan het maximaal haalbare resultaat. René beschikt over een grote hoeveelheid parate kennis. Kennis die hij door het volgen van de Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht momenteel aan het vergroten is.

Naast het voortdurend up to date blijven door middel van opleidingen in zijn vakgebied is René veel bezig met de hedendaagse ontwikkelingen binnen het recht. Zo is hij bijvoorbeeld lid van de Commissie Regionaal Jonge Balie van de Orde van Advocaten Limburg en van de Vereniging voor Arbeidsrecht. Ook is René ervan overtuigd dat het volgen van de hedendaagse maatschappelijke problematiek en het nieuws hem scherp houdt, zo ook in zijn werkveld. Het zal dan ook geen verassing zijn dat hij een trouwe lezer is van een grote krant.

René is erg gepassioneerd in zijn beroep en ervaart de dynamiek als een van de leukste kanten van zijn werk. Flexibiliteit is dan ook een van zijn kerneigenschappen. Wanneer hij geconfronteerd wordt met een gecompliceerd vraagstuk bijt René zich hierin vast en zoekt de dingen tot op de bodem uit. Op basis van de verkregen informatie tracht hij altijd cliënten gedegen te adviseren en een zo goed mogelijke uitkomst te bewerkstelligen.

Lees meer >
X

mr. L. (Lisa) Peeters

Betrokken en rechtvaardig • Praktisch en doelgericht • Hart voor de zaak

Lisa is een betrokken, praktisch en doelgerichte advocate. Ze heeft hart voor uw zaak en combineert haar kennis en enorm analytisch vermogen, waarbij ze altijd streeft naar het best haalbare resultaat. Lisa houdt van uitdaging en verdieping. Dit brengt met zich mee dat zij zichzelf voortdurend wilt ontwikkelen en altijd up to date is. Voor Lisa is het daarbij van belang dat het best haalbare resultaat niet alleen juridisch ingestoken is, maar ook praktisch uitvoerbaar is. Lisa blinkt uit in het in begrijpelijke taal uitleggen van complexe juridische problemen en oplossingen. Zij is punctueel en kritisch op haar handelen.

De persoonlijkheid van Lisa kenmerkt zich door haar open karakter. Zij is recht door zee en kan zich probleemloos inleven in de emoties van anderen. Daarbij kost het haar geen enkele moeite om in het belang van de cliënt - waar nodig- deze emoties los te zien van de kansen in uw zaak. Met Lisa heeft u een oprechte en eerlijke advocate die er voor u staat, maar die u ook kritisch durft te wijzen op de risico's in uw zaak.

Binnen Het Wetshuys Advocaten & Mediators is Lisa voornamelijk werkzaam binnen het personen- en familierecht, het arbeidsrecht en de sociale zekerheid.

Lees meer >
X
 • Studeerde in 2016 af aan de Universiteit van Tilburg.
 • In de periode 2016-2017 werkzaam voor een grote rechtsbijstandsverzekeraar.
 • Sinds 2017 onderdeel van het team van Het Wetshuys Advocaten en Mediators.
 • Passie voor Arbeidsrecht en Familierecht.
 • Gespecialiseerd in ontslagrecht en bezwaarprocedures.
 • Bijzondere interesse voor ontslag op staande voet en alimentatieberekeningen.
 • Lid van de Jonge Balie Roermond.
 • Actief als vrijwilliger bij meerdere evenementen en organisaties in en om Venlo.

mr. J. (Janine) Engels

Daadkrachtig en gedreven • Doortastend • Creatief en inventief

Janine is een gedreven juriste met een grote passie voor het recht en maatschappelijke vraagstukken. Haar juridische kennis combineert ze met sociale vaardigheden en vastberadenheid met als doel het best mogelijke resultaat voor de cliënt te bewerkstelligen.

Janine communiceert helder en is zeer leergierig. Zij is een echte teamplayer en geeft niet vlug op. Zij gaat tot het uiterste om alles uit een zaak te halen. Ze deinst niet terug voor lastige vraagstukken en ziet uitdaging in partijen die moeilijk communiceren.

Strafrecht is dé grote passie voor Janine. Ze is van mening dat ieder mens recht heeft op een goede verdediging en zet dan ook alles op alles om dit te bewerkstelligen. Persoonlijk contact met de cliënt staat ook hier voor haar centraal. Verder heeft zij bijzondere interesse en expertise voor het erfrecht.

Lees meer >
X
 • Studeerde in 2016 af aan de Universiteit Maastricht.
 • Sinds 2016 werkzaam in het juridisch werkveld.
 • In het verleden werkzaam geweest geweest binnen de Korps Landelijke Politiediensten.
 • Verrichtte werkzaamheden als Gastdocent Rechtspsychologie aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys.
 • Was vice-voorzitter en penningmeester van een studievereniging.
 • Passie voor Strafrecht, Forensica en Criminologie.
 • Bijzondere interesse: Rechtspychologie en feiten waarvoor voorlopige hechtenis is toegestaan.
 • Gespecialiseerd in kwetsbare verdachten en strafbare deelnemingsvormen.
 • Extra aandacht voor het Erfrecht.

mr. S. (Sana) Addarrazi

Resultaatgericht en nauwkeurig • Gedreven doorduwer • Analytisch sterk

Sana is een juriste die dossiers vol overtuiging en met een kritische blik aanpakt en kwaliteit vooropstelt. Van nature is Sana zeer leergierig aangelegd. De veelzijdigheid van zaken maakt het juridische vak binnen de advocatuur voor haar aantrekkelijk. Haar stijl van werken is doortastend en doelgericht. Sana analyseert vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en streeft naar de best haalbare en praktische oplossing voor juridische problemen. Met de combinatie van haar juridische kennis en analytisch denkvermogen dringt Sana tot de kern van de zaak door. Vanuit haar Marokkaanse achtergrond spreekt zij diverse vreemde talen.

Lees meer >
X
 • Behaalde in 2017 haar Bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Maastricht.
 • In augustus 2018 behaalde Sana haar Master Recht en Arbeid (specialisatie Arbeid en Gezondheid) aan de Universiteit van Maastricht.
 • Sinds september 2018 werkzaam als juriste bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators, daarvoor rondde zij een stage succesvol af bij ons kantoor.
 • Passie voor Arbeidsrecht.
 • Gespecialiseerd in het ontslagrecht en vraagstukken met betrekking tot arbeidsongeschiktheid.
 • Bijzondere interesse voor het maken van perfecte ouderschapsplannen en convenanten.

I.M.H.T. (Ilona) Hendrikx LL.B.

Doorpakker • Praktisch ingestelde multi-tasker • Groot inlevingsvermogen

Ilona is een echte doorpakker. Deze betrokken en integere juriste weet altijd de juiste prioriteiten te stellen. Zij combineert haar uitstekende juridische kennis met haar uitzonderlijk goed ontwikkelde sociale vaardigheden. Daarmee vindt zij vaak een oplossing voor het probleem. Haar doel is altijd om samen met onze cliënten de kwestie met een tevreden gevoel te kunnen afsluiten.

Binnen ons kantoor houdt Ilona zich veel bezig met het opstellen van scheidingsconvenanten en ouderschapsplannen. Zij ziet het telkens weer als een uitdaging om afspraken tussen ouders en ex-partners helder – in normaal Nederlands – en niet voor enige uitleg vatbaar op papier te krijgen. Hierbij kijkt Ilona altijd verder in de toekomst om mogelijke problemen op voorhand te tackelen. Daarbij verliest zij de gevoelens van de cliënt zeker niet uit het oog. Een scheiding is immers al moeilijk genoeg.

Bij de uitvoering van haar werk stelt Ilona de belangen van de kinderen voorop. Daarbij ziet Ilona extra uitdaging in het begeleiden van cliënten in hun wijze van communiceren. Zij neemt hierin regelmatig een sturende rol. Cliënten ervaren haar manier van aansturen en instrueren vaak als prettig en behulpzaam, zeker in een gerechtelijke procedure.

Lees meer >
X
 • Startte haar juridische carrière in 2013 bij een grote rechtsbijstandsverzekeraar.
 • Sinds juni 2016 onderdeel van het team van Het Wetshuys Advocaten en Mediators.
 • Studeerde in 2017 af als HBO-juriste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
 • Volgt de Premaster Rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit Nederland.
 • Onderzoeksscriptie verricht bij de Politie Limburg-Noord.
 • Gespecialiseerd in het opstellen van scheidingsconvenanten en ouderschapsplannen.
 • Passie voor de rol van kinderen in scheiding en andere juridische procedures.
 • Bijzondere interesse voor het strafrecht.

D. (Daphne) Roox

Pro-actief • Betrokken • Daadkrachtig en oplossingsgericht

Daphne is een proactieve en betrokken Office Manager. Haar daadkracht, proactieve houding en vermogen om in oplossingen te denken combineert zij met als doel de bedrijfsvoering optimaal te ondersteunen. Zij is verantwoordelijk voor de organisatorische en secretariële zaken op kantoor en ziet een uitdaging in het dusdanig opzetten van de kantoororganisatie dat de cliënt profiteert van een optimale dienstverlening.

Lees meer >
X
 • Behaalde in 2010 haar Bachelor of Social Work aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven.
 • Studeerde in 2012 af aan het ROC Ter AA te Helmond als juridisch secretaresse en directiesecretaresse.
 • Werkzaam geweest als groepsleider bij Koraal Groep.
 • Sinds 2012 werkzaam als juridisch secretaresse.
 • Sinds 2017 werkzaam als Office Manager.
 • Bijzondere aandacht voor de kantoororganisatie.

G.W.H.A. (Gerti) Smolders

Betrokken • Nauwkeurig • Klantgericht

Gerti is, na afronding van de opleiding directiesecretaresse bij Schoevers en aanvullende cursussen juridisch secretaresse, vele jaren werkzaam geweest op een advocatenkantoor in de regio en bij Het Bureau Rechtshulp, later Rechtshulp Zuid Advocaten. Zij is sinds 2008 werkzaam als juridisch secretaresse bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators.

Lees meer >
X
 • Voltooide in 1988 de opleiding tot directiesecretaresse bij Schoevers in Nijmegen.
 • Sinds 1988 werkzaam als juridisch secretaresse.
 • Behaalde in 2001 het aanvullend certificaat tot juridisch secretaresse.

N.R.M. (Nicole) Geraets

Betrokken en loyaal • Behulpzaam • Echte doorzetter

Nicole is - nadat zij de Hogere Juridische Opleiding had afgerond - tijdelijk werkzaam geweest als secretaresse in de onderneming van haar partner. Het juridische werkveld bleef toch haar bijzondere aandacht en interesse houden. Per 1 februari 2018 is Nicole in dienst getreden als juridisch secretaresse bij het Wetshuys Advocaten en Mediators. Haar juridische kennis en betrokkenheid weet zij optimaal in te zetten ten behoeve van cliënten en de advocaten waarvoor zij werkzaam is. Doordat zij juridisch HBO geschoold is en een mediationopleiding volgde heeft Nicole een perfect overzicht van de werkzaamheden en stand van zaken in het dossier en heeft zij oog voor de emoties achter het dossier.

Lees meer >
X
 • Behaalde in 2015 haar Bachelor of Laws aan de Hogere Juridische Opleiding te Sittard.
 • Was werkzaam als stagiaire bij de rechtbank Limburg.
 • Rondde in 2016 een mediationopleiding af met bijzondere aandacht voor het familierecht.
 • Volgt thans modules aan de Open Universiteit.
 • Heeft een passie voor mensen en kenmerkt zichzelf door een enorme dosis geduld.

A.R.E. (Angela) Rouleaux-Cuppen

Collegiaal • Betrokken • Spontaan en krachtig • Gastvrij

Na een secretariële opleiding te hebben afgerond ging Angela aan de slag als juridisch secretaresse bij een advocatenkantoor in Venlo. Al jarenlang werkt Angela met veel plezier binnen de advocatuur. Zij ervaart de advocatuur als een dynamische werkomgeving waarbij zij het als een uitdaging ziet om ingewikkelde zaken op een eenvoudig wijze aan cliënten uit te leggen. Daarbij vindt Angela het belangrijk dat cliënten zich bij ons kantoor op hun gemak voelen. Zij besteedt daar veel aandacht aan. De advocaten waarvoor Angela werkt ervaren haar als een echte teamplayer en zeer ondersteunend en accuraat bij de uitvoering van haar werk. In 2018 waagde Angela de stap naar het dynamische Het Wetshuys Advocaten en Mediators. Wat haar vooral opviel bij die overstap was de moderne wijze waarop de werkzaamheden zijn ingericht. Binnen het kantoor wordt veel aandacht besteed aan automatisering en digitalisering. Dit heeft tot gevolg dat communicatie met cliënten uiterst vlot kan verlopen.

Lees meer >
X
 • Voltooide in 1993 haar secretariële opleiding.
 • Sinds 1994 werkzaam als juridisch secretaresse bij een advocatenkantoor te Venlo.
 • Maakte in 2018 de stap naar Het Wetshuys Advocaten en Mediators.
 • Ziet uitdaging in het verbinden van het recht met de cliënt.

Onze advocaten en mediators zijn oplossingsgericht én betrokken.