Advocaat scheiding

Wanneer u hebt besloten dat uit elkaar gaan de weg is die u wilt bewandelen komen er allerlei zaken op uw pad die geregeld moeten gaan worden. Naast de emotionele verwerking krijgt u immers ook te maken met juridische en financiële kwesties die bij een echtscheiding een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de verdeling van uw bezittingen, uw woning, alimentatie of uw pensioen. Onze advocaat scheiding is specialist op dit gebied en staat u graag bij. Wilt u meer informatie, neemt u dan gerust contact op:

Contact opnemen

 

 

 • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
 • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Direct naar één van de volgende scheiding onderwerpen

Een echtscheidingsadvocaat bij scheiding of ontbinding van een partnerschap

Bij een scheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap komt veel kijken en is het zaak dat er afspraken gemaakt gaan worden. Op dat moment komen de Advocaten en Mediators van het Wetshuys Advocaten en Mediation graag naast u staan om u optimaal te begeleiden tijdens en na uw scheiding. Zo helpt onze scheidingsadvocaat u weer vooruit.

Scheiding of mediation: wij staan u bij

Een scheiding is pijnlijk. Dat realiseren wij ons en daarom passen wij onze werkwijze daarop aan. Of u nu kiest voor onze advocaten bij een scheiding of voor een van onze scheidingsmediators, wij helpen u om op een duurzame en respectvolle wijze de scheiding te regelen. In een onzekere periode bieden wij de zekerheid het scheidingsproces in goede banen te leiden.

Scheiding en familie

Veel gestelde vragen

 • Hoe ziet een echtscheidingsprocedure eruit?

  Een echtscheiding wordt uitgesproken door de rechter. U heeft hiervoor een advocaat of echtscheidingsbemiddelaar/mediator nodig. Uit de Nederlandse wet volgt dat men enkel kan scheiden wanneer het huwelijk ‘duurzaam ontwricht’ is. Dit houdt in dat de verhouding tussen u en uw partner dusdanig verstoord moet zijn, dat langer bij elkaar blijven onmogelijk is. Normaliter wordt de echtscheiding aangevraagd door uw scheidingsbemiddelaar of advocaat.

  Om tot een echtscheiding te komen, dient u verschillende afspraken te maken. Wie gaat er voor de kinderen zorgen, hoe verdelen jullie de bezittingen en schulden, en wat is de hoogste van de alimentatie? Uw advocaat of bemiddelaar zal al uw afspraken opnemen in een echtscheidingsconvenant, welke vervolgens wordt bekrachtigd door de rechter. Wanneer u kinderen heeft, dient u tevens een ouderschapsplan overeen te komen met uw ex-partner. In een dergelijke overeenkomst zijn afspraken omtrent de zorg- en opvoedingstaken en de kinderalimentatie opgenomen.

  Wanneer u en uw ex-partner overal afspraken over hebben gemaakt, is het uitspreken van de echtscheiding door de rechter enkel nog een formaliteit. Is er sprake van onenigheid over bepaalde zaken, dan dient de rechter hierover knopen door te hakken. Uw scheiding is officieel wanneer deze is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

 • Wat is een echtscheidingsconvenant?

  Het echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen u en uw ex-partner. In het convenant staan alle afspraken die te maken hebben met de echtscheiding. Denk hierbij aan afspraken over alimentatie, de boedelverdeling, de woning en het pensioen.

Wij zijn eerlijk en onafhankelijk. Uw zaak krijgt bij onze advocaat scheiding de aandacht die deze verdient.