Hoe lang duurt het?

Het streven van onze mediators is om het traject van mediation af te ronden binnen twee tot vier gesprekken van maximaal twee uur per keer, waarbij de gesprekken om de twee tot drie weken zullen plaatsvinden. Het hangt altijd van de individuele omstandigheden af hoe lang de mediation duurt.

Er wordt uitgebreid stilgestaan bij uw kinderen en er vindt naar wens een gesprek met uw kind of KIES-begeleider plaats. Als er sprake is van een onderneming, zal soms een accountant moeten worden geraadpleegd en zullen daarmee samenhangende stukken bestudeerd en besproken moeten worden. Omdat onze mediators maatwerk willen leveren vergt het proces om te komen tot een convenant en ouderschapsplan, maar ook het opstellen daarvan, zorgvuldigheid. Daarom is de duur van de mediation zeer verschillend. Soms zijn één of twee afspraken voldoende. Soms zijn meerdere gesprekken nodig.

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Veel gestelde vragen

  • Hoe lang duurt een scheiding

    De scheidingsprocedure kan enkele weken tot enkele jaren duren. De duur van een echtscheiding hangt af van de manier waarop u de scheiding regelt. De ervaring leert dat een echtscheiding vaak sneller wordt bereikt wanneer u en uw ex-partner kiezen voor mediation.

"Wij leveren maatwerk: ieder convenant of ouderschapsplan is exact afgestemd op uw situatie"