Wat te regelen?

Scheiden is pijnlijk en verdrietig, maar ook een nieuw begin. Wij staan ervoor dat die nieuwe start goed gemaakt kan worden. Daarom is het belangrijk dat onderwerpen rondom de scheiding goed geregeld worden. Wij lopen samen met u alle onderwerpen door en proberen tot afspraken te komen.

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Veel gestelde vragen

  • Hoe kan ik mijn geregistreerd partnerschap ontbinden?

    Als u het met elkaar eens bent en u geen kinderen heeft, kunt u uw geregistreerd partnerschap buiten de rechter om ontbinden. Zijn er wel minderjarige kinderen of wil een van u het partnerschap beëindigen, dan ontbindt u uw geregistreerd partnerschap via de rechter.

    Voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap zonder rechter heeft u een advocaat of notaris nodig. U maakt dan een overeenkomst waarin staat dat u het geregistreerd partnerschap wilt beëindigen. Ook maakt u afspraken over bijvoorbeeld partneralimentatie en pensioen. Heeft u minderjarige kinderen, dan stuurt een van onze advocaten een verzoekschrift naar de rechtbank. Bij het verzoekschrift dient een ouderschapsplan te worden meegezonden. De procedure voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap via de rechter is hetzelfde als bij een echtscheiding.

    Vanzelfsprekend is ook mediation een mogelijkheid bij het beëindigen van een geregistreerd partnerschap. Onze advocaten kunnen u hierbij van dienst zijn.

"Wat ons bindt? Wij denken in oplossingen, niet in problemen"