De woning

Bij een scheiding moet vaak de woning worden verdeeld of verkocht. Als u of uw ex-partner de woning kan overnemen, dan nemen wij dat op in het convenant. Ook leggen we de overige afspraken vast, bijvoorbeeld de uitkoop en de periode dat de andere partij nog in de woning kan blijven wonen. Soms moet de woning echter worden verkocht. Dit is een meer onzeker traject; want wanneer en tegen welke prijs wordt de woning verkocht? De verdeling van de lasten tot het moment van de definitieve financiële scheiding worden besproken en vastgelegd in het convenant.

Steeds vaker kiest men voor het onverdeeld laten van het huis. U blijft dan samen eigenaar van de woning en verantwoordelijk voor de hypotheek. Een van u beiden blijft gedurende de verkoop in de woning wonen. Dit is een fiscaal en juridisch meer ingewikkelde afspraak maar wij leggen die goed en zorgvuldig voor u vast. Daardoor zijn alle consequenties en toekomstige veranderingen helder en duidelijk.

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

"Wij leggen elke afspraak goed en zorgvuldig voor u vast. Daardoor zijn alle consequenties en toekomstige veranderingen helder en duidelijk"