Arbeidsrecht voor particulieren

Arbeidsrecht is een complex en veranderlijk vakgebied waar specialisme voor vereist is. Onze arbeidsrecht advocaten houden zich hiermee voortdurend bezig en zijn bovendien goed op de hoogte van bijvoorbeeld de wet Werk en Zekerheid. U bent verzekerd van een professional die u deskundig advies geeft, u begeleidt bij een eventuele procedure en te allen tijde streeft naar optimaal resultaat. Het gaat immers om uw werk en daarmee uw inkomen. Lees hieronder alles over arbeidsrecht en wat we hierin voor u kunnen betekenen.

Aanvraag arbeidsrecht
  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen over arbeidsrecht.
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.
Advocaat, mediator, vertrouwenspersoon

Advocaat arbeidsrecht

Bij arbeidsrecht gaat het om uw rechten op het gebied van werk en inkomen. Onze advocaten voorzien u van deskundig advies en begeleiden u bij een eventuele procedure.
Schakel een advocaat arbeidsrecht in bij:

  1. Een (dreigend) ontslag en schadevergoeding bij ontslag
  2. Het opstellen, onderhouden en ontbinden van arbeidsovereenkomsten
  3. Vaststellingsovereenkomsten
  4. Problemen met UWV of gemeente over uitkering of voorzieningen
  5. Arbeidscontracten, concurrentie- of relatiebeding
  6. Kantonrechterprocedures of Ontslagprocedures via het UWV

Lees verder

Wat doet een arbeidsjurist?

Een arbeidsjurist is een jurist die gespecialiseerd is in alles wat met recht en met werk te maken heeft. Hieronder valt bijvoorbeeld ontslag en ziekte, maar ook een geschil over loon en vakantie.

Onze arbeidsjuristen ondersteunen de arbeidsrechtadvocaat in hun dagelijkse werkzaamheden op het gebied van arbeidsrecht, maar ook op het gebied van uitkeringen. Zij stellen in concept brieven en stukken voor de rechtbank op en analyseren juridische vraagstukken. Een groot deel van het arbeidsrecht is ontslag. De arbeidsjuristen ondersteunen in deze gevallen de arbeidsrechtadvocaat in het toetsen van ontslagvoorstellen en het berekenen van ontslagvergoedingen.

Regelgeving op het gebied van arbeidsrecht is voortdurend in beweging. Onze juristen houden net als onze advocaten – de recente ontwikkelingen in de rechtspraak en literatuur bij om zo altijd op de hoogte te zijn van wat er speelt op arbeidsrechtelijk gebied.

"Kiest u voor Het Wetshuys, dan kiest u voor een advocaat arbeidsrecht met veel ervaring."

Arbeidsrecht en ziekte

Een langdurige ziekte is erg vervelend voor u als werknemer maar ook voor uw werkgever. U kunt u niet gehoord voelen door uw werkgever. Of er kan zelfs een arbeidsconflict optreden tussen u en uw werkgever. Wanneer u er met uw werkgever niet direct uitkomt, betekent dit niet dat u gelijk naar de rechtbank hoeft te stappen. Met behulp van een advocaat of mediator kunt u er ook onderling uitkomen.  Lees meer over de mogelijkheden die u heeft met betrekking tot arbeidsrecht en ziekte of een arbeidsconflict door uw ziekte.

Lees meer over uw arbeidsrecht en ziekte

"Problemen zijn er om opgelost te worden"

Arbeidsrecht en uitkering

Arbeidsrecht en uitkering, u kunt er onverwachts mee te maken krijgen. Wanneer u op staande voet wordt ontslagen, of wanneer u bijvoorbeeld problemen heeft met het UWV of een gemeente. In dergelijke situaties kunt u terecht bij een advocaat. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en uitkering en helpen u met het voeren van procedures en staan u bij met arbeidsconflicten.

Contact opnemen

Ontslagrecht advocaat

Bent u ontslagen of bent u bang dat u ontslagen wordt? Gaat uw werkgever failliet of is er sprake van reorganisatie? Dit kan voor u ingrijpende gevolgen hebben. In zulke gevallen staat de werkgever vaak recht tegenover de werknemer. Wat kunt u hier tegen doen? Misschien heeft u recht op een ontslagvergoeding. Het is daarom van belang om een deskundige ontslagrecht advocaat in te schakelen die u ondersteunt en uw belangen behartigt.

Lees verder

Heeft u recht op bijstand?

Als ZZP’er voor een lange periode geen klussen hebben, na een scheiding een laag inkomen ontvangen of op staande voet ontslagen worden: het zijn allemaal situaties waarin u in aanmerking kunt komen voor een bijstandsuitkering. In Nederland is bijstand de meest verstrekte uitkeringsvorm. U maakt kunt hier aanspraak op maken wanneer uw inkomen lager is dan € 900,00 – € 1.200,00. Ook uw eigen vermogen wordt meegeteld. De aanvraag voor bijstand loopt via uw gemeente. Voor advies kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze advocaten.

Bij ons kunt u terecht met al uw vragen over uitkeringen

Ruzie met de baas?

Wanneer u een conflict heeft op het werk, kan het voorkomen dat u door stress of zelfs met een burn-out thuis komt te zitten. Een bedrijfsarts moet oordelen of de werknemer arbeidsongeschikt is. Echter is dit vaak lastig vast te stellen. Bij een conflict dat langs stand houdt, is de drempel door de werknemer hoog om weer aan het werk te gaan. In dergelijke gevallen van arbeidsconflicten biedt mediation uitkomst. Wilt u meer weten over mediation en arbeidsbemiddeling? Download dan onze whitepaper.

Sociaal zekerheidsrecht

Vrijwel iedereen krijgt op enig moment in zijn leven wel eens te maken met sociaal zekerheidsrecht. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u aanspraak dient te maken op een WW-uitkering omdat u werkeloos bent geworden óf dat u aanspraak dient te maken op een WIA-uitkering omdat u langdurig ziek bent.

Het sociaal zekerheidsstelsel is een complex stelsel. Op iedere uitkering zijn immers andere regels van toepassing die constant aan veranderingen onderhavig zijn. Onze specialisten hebben een ruime ervaring op het gebied van sociaal zekerheidsrecht en kunnen u bijvoorbeeld helpen indien uw uitkering tijdelijk stop wordt gezet of wanneer deze naar beneden wordt bijgesteld. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen