Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

Erfrecht bij en na scheiding

Wanneer u gescheiden bent of leeft van uw ex-partner, zijn er direct erfrechtelijke gevolgen. Het is belangrijk deze in kaart te brengen, zodat u weet of die gevolgen in overeenstemming zijn met uw wensen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat in de periode van scheiden en de periode daarna, uw hoofd niet staat naar het maken van een nieuw testament. Echter, wanneer u, bijvoorbeeld minderjarige kinderen heeft, kan uw ex-partner het beheer krijgen over uw nalatenschap. Vaak is dat geen enkel probleem, doch wanneer de onderlinge verhoudingen niet goed zijn, kan dat ongewenst zijn. In dat geval is het belangrijk hierover iets in een testament vast te laten leggen.

Houdt u er ook rekening mee dat zolang u nog niet gescheiden bent, u nog steeds elkaars erfgenaam bent. Tevens is het belangrijk om na te denken over de erfrechtelijke gevolgen, bijvoorbeeld wanneer u of uw ex-partner een nieuwe partner krijgt. Zo zijn er nog talloze gevolgen te noemen, wanneer u uit elkaar bent of gaat.

Onze advocaat mediator mr. Sien Smeets is tevens specialist in het erfrecht en kan u adviseren over de gevolgen van nieuwe gebeurtenissen in uw leven ten aanzien van het erfrecht. Sien is tevens gecertificeerd nalatenschapsmediator, vereffenaar en executeur. Zij helpt u met het maken van keuzes en het vastleggen hiervan.

Kijk hier voor meer informatie over onze specialist erfrecht mr. Sien Smeets.

Side contactformulier

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Onze experts op dit gebied

Onze advocaten en mediators vinden dat problemen voorkomen moeten worden en conflicten gebaat zijn bij een efficiënte oplossing.