Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

Ziekte en Arbeidsongeschiktheid

Wanneer u als ondernemer te maken krijgt met een (langdurig) zieke werknemer komt er veel op u af. Zo krijgt u te maken met een hoeveelheid aan regels die u als werkgever verplicht bent om na te leven. Op dat moment spelen er bij u ongetwijfeld vele vragen en problemen waar u niet direct een oplossing voor weet. Voor deze zaken kunt u terecht bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators. Wij zijn op de hoogte van alle regels en eisen die de wet stelt en kunnen u daardoor voorzien van een passend advies.

Side contactformulier

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Aansprakelijkheid en ziekte

In sommige gevallen kan het zijn dat de zieke werknemer, waarmee u een arbeidsconflict heeft, u aansprakelijk stelt voor zijn ziekte. Kunt u dit als werkgever weerleggen? Sommige ziektes zijn weliswaar direct aan het werk te relateren, maar bij bijvoorbeeld een burn-out is dit lastig aan te tonen. Hoe gaat u als werkgever met dit soort situaties omtrent aansprakelijkheid om? Het Wetshuys Advocaten en Mediators staat u bij. Wij kunnen u ook voorzien van een passend advies over:

  • Loondoorbetaling
  • Re-integratietrajecten
  • Transitievergoedingen
  • Aansprakelijkheid

Altijd een passende oplossing

Bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators begrijpen we dat u op het gebied van arbeidsrecht en ziekte uw zaken goed geregeld wilt hebben. Daarvoor kunt u met al uw vraagstukken bij ons terecht. Vervolgens bekijken we uw situatie en informeren we u over de te ondernemen stappen. Daarnaast wijzen we u op alle verplichtingen die u als ondernemer heeft en de voorwaarden die u kunt stellen. Zo krijgt u een helder beeld van het traject dat u kunt doorlopen en gaan we samen op weg naar een passende oplossing.

Arbeidsconflict bij ziekte

Bij Het Wetshuys streven we er altijd naar om een zo gunstig mogelijke uitkomst voor u te behalen. Ons streven is om er onderling met uw werknemer uit te komen, omdat dit enerzijds het voordeligst is en het u anderzijds een bepaalde mate van vrijheid geeft. U kunt immers samen met uw werknemer in overleg afspraken maken. Maar ook wanneer er een advocaat bij komt kijken of het tot een rechtszaak leidt, staan we er voor u met een passend advies en optimale begeleiding. Bij een arbeidsconflict door ziekte zijn er vele mogelijkheden. Bij Het Wetshuys kijken we in overleg met u wat de beste manier is om de zaak tot een goed einde te brengen.

“Zowel de werkgever als de werknemer zijn gebaat bij een goede begeleiding bij ziekte”