Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

Scheiding en onderneming

Als ondernemer is het echtscheidingsproces vaak gecompliceerder dan bij een werknemer in loondienst. Want welk deel komt wie toe? En hoe gaat het met de continuïteit van de onderneming na de scheiding? Vragen die goed overleg, financieel en juridisch inzicht en persoonlijke begeleiding nodig maken. Samen met een van onze advocaten of mediators kunt u de scheiding tot een goed einde brengen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Onze familierechtadvocaten en mediators hebben zich juist gespecialiseerd in dit vaak lastige aspect bij scheiding. Zij zijn erin getraind de gevolgen van de scheiding voor de onderneming snel inzichtelijk te maken. Tevens is het voor hen geen enkel probleem om ingewikkelde financiële stukken eigen te maken en hier vervolgens verslag van te doen aan cliënten, tegenpartijen en rechters.

Side contactformulier

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Bedrijfswaardering berekenen

Of een onderneming in de te verdelen of verrekenen gemeenschap valt is afhankelijk van het huwelijksgoederenregime waarin u bent gehuwd. Dient er tot verdeling of verrekening te worden overgegaan, zal de waarde van de onderneming berekend moeten worden. Het berekenen van de waarde van een onderneming is niet eenvoudig. Daarom werken wij samen met externe specialisten op het gebied van bedrijfswaardering, met name voor de meer ingewikkelde waarderingen.

Alles goed en zorgvuldig geregeld

Het is voor u beiden van belang dat uw scheiding goed geregeld wordt. Het is onwenselijk dat u door het uitkopen van uw ex-partner in financiële problemen raakt en uw onderneming niet meer kunt voortzetten. Dit heeft niet enkel gevolgen voor de voortzetting van uw onderneming, maar ook voor het betalen van de alimentatie. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Wij zorgen ervoor dat we alle mogelijke scenario’s zorgvuldig in kaart brengen.

Daarbij verliezen we de fiscale aspecten niet uit het oog. Wij zorgen ervoor dat u volledig op de hoogte bent van alle fiscale gevolgen en trachten deze gevolgen zoveel mogelijk te beperken. De inhoud van het convenant wordt mede bepaald door de wens zo weinig mogelijk belasting te moeten voldoen.

Specialisten scheidingen en ondernemingen

Onze advocaat-mediator mr. Sien Smeets is gespecialiseerd op het gebied van scheiding en ondernemingen. Zij ziet het als een uitdaging ervoor te zorgen dat de onderneming voortgezet kan worden, terwijl ieder krijgt waar hij of zij recht op heeft. Zij is in staat financiële zaken om te zetten naar juridisch kloppende afspraken, zowel op het gebied van de verdeling van de onderneming als de alimentatie. Daarnaast is onze advocaat-mediator mr. Sien Smeets zelf ondernemer als mede- eigenaar van Het Wetshuys Advocaten en Mediators. Zij spreekt dus de taal van de ondernemer. Hiervan profiteert de ondernemer als cliënt, maar ook de niet-ondernemer als cliënt, die gaat scheiden van zijn of haar ondernemende echtgenoot.

Sien houdt van cijfers. Zij ziet het telkens weer als een nieuwe uitdaging om een scheiding met ingewikkelde gevolgen op ondernemersvlak goed te regelen voor hun cliënt.

“De continuïteit van de onderneming bij scheiding heeft onze prioriteit. Hierbij zijn vaak beide partijen gebaat”