Dag van de Erfenis -> bel ons voor gratis advies

Het overlijden van een naaste is vaak emotioneel en ingrijpend. Meningsverschillen kunnen behoorlijk oplopen in een hectische periode. Het gebeurt steeds vaker dat er problemen ontstaan tussen erfgenamen. Deze vergen vaak veel en hebben baat bij een goede en snelle oplossing.

Onze erfrechtspecialist

De erfrechtspecialist van Het Wetshuys Advocaten en Mediators is mr. Sien Smeets. Sien wordt ondersteund door erfrechtadvocaten mr. Janine Engels en mr. Marly van Rooij. Sien is lid van de specialisatievereniging Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland en de Nederlandse Organisatie voor Executeurs. Haar passie ligt bij het personen en familierecht en erfrecht. Zij ziet het telkens weer als een uitdaging om ervoor te zorgen dat haar cliënten een oplossing krijgen, waar zij volledig achter kunnen staan. Soms gaat dat via een procedure bij de rechter, soms wordt in overleg met de andere advocaat een oplossing gevonden.

Executeur en vereffenaar

Sien treedt regelmatig op als executeur of vereffenaar en volgde daartoe ook diverse specialisatieopleidingen. Zij is al diverse malen door de rechtbank benoemd. Sien staat erom bekend dat zij goed met emoties van cliënten en tegenpartijen kan omgaan en bij een conflict altijd rustig blijft, om op die manier tot een passende oplossing te komen. Vanuit die emoties probeert zij tot de meest passende en juridisch kloppende oplossing te komen.

Ook wanneer mensen zelf de erfenis van hun naasten willen afwikkelen, staat zij deze met raad en daad bij. Met name bij de meer ingewikkelde aspecten van de afwikkeling, staat de benadering en begeleiding van Sien als een huis. Zij zorgt ervoor dat de juiste stappen gezet worden. Zo krijgt het proces om tot een afwikkeling te komen voortgang, waardoor er rust kan ontstaan. Rust die soms hard nodig is om tot de verwerking van het verlies te komen.

Advies en Estate planning

Sien adviseert cliënten bij het opmaken van nieuwe testamenten en levenstestamenten, waarbij zij ervoor probeert te zorgen dat er zo min mogelijk belasting afgedragen wordt en de toekomstige erfenis naar de mensen gaat die voor de cliënt belangrijk zijn. Dit geeft rust.

Contact

Op 13 november, de Dag van het Erfenis, wordt u van harte uitgenodigd om contact op te nemen voor een kosteloos advies. Ook buiten de Dag van de Erfenis bent u altijd van harte welkom om uw vraag voor te leggen aan Sien of haar collega’s. Wij maken graag tijd voor u. Download ook onze gratis whitepaper met meer informatie over erfrecht.

Download de gratis whitepaper over erfrecht

Meer over dit onderwerp

Let op! Wel of niet zuiver aanvaarden? Schadevergoeding bij beroepsfout.

In een zaak die bij de rechtbank Noord-Holland aanhangig was, heeft een accountants- en belastingadvieskantoor een erfgenaam geadviseerd om de …

Lees verder

Dag van het Erfrecht

Op 17 juni a.s. doen wij mee aan de Dag van het Erfrecht. Neem vrijblijvend en kosteloos contact op met …

Lees verder

Bijstand en erfrecht: hoe zit het en waar moet je op letten?

Je krijgt bijstand. Je hebt hier recht op als het inkomen onder de bijstandsnorm ligt en als er geen tot …

Lees verder