De goedkoopste manier van scheiden met een kind

Eens dacht u de rest van uw leven met een en dezelfde persoon te delen, toch besluit u op een moment om uit elkaar te gaan. Scheiden is emotioneel zwaar. Er moeten veel persoonlijke zaken besproken worden. Tijdens het samenwonen waren er uiteraard ook al weleens meningsverschillen, maar nu kan het zijn dat u elkaar in niets meer tegemoet kunt komen.

Wanneer u uit elkaar gaat, zijn er een aantal manieren van scheiden. U kunt ervoor kiezen beiden een eigen advocaat in de arm te nemen, maar het is ook mogelijk om de scheiding door een mediator te laten regelen. Een scheiding neemt uiteraard de nodige kosten met zich mee, maar er zijn manieren om goedkoop (maar wel goed geregeld) te scheiden.

Mediation

Een van de goedkoopste manieren van scheiden is mediation. Een mediator treedt voor u beiden op door middel van bemiddeling. De scheiding wordt hierbij gebaseerd op goede afspraken tussen u en uw ex-partner. Een mediation die succesvol verloopt komt niet alleen u ten goede, maar vooral ook de kinderen. U moet namelijk belangrijke afspraken gaan maken over wat er wel en niet gaat gebeuren na de scheiding. Voor de kinderen zult u samen tot een ouderschapsplan dienen te komen waarin de afspraken over hen worden vastgelegd. De afspraken over de (vermogensrechtelijke) gevolgen van de echtscheiding worden vastgelegd in een (echtscheidings-)convenant.

Een goede mediator zal zich altijd onpartijdig opstellen, spreekt hierbij nooit zijn of haar mening uit en houdt het zelfoplossend vermogen van beide partijen scherp in het vizier. De mediator kan advies geven over hoe u beiden in het proces staat en geeft tips over hoe u sneller tot een oplossing kunt komen. Het doel van de mediator is om gezamenlijk tot oplossingen te komen en hier afspraken over te maken. Doordat u dit samen doet, beperkt u de kosten van een advocaat en is het bedrag onder aan de streep lang niet zo hoog als individuele advocaatkosten zijn.

Bij ons kantoor kan een scheiding via mediation geregeld worden vanaf € 56,00 per persoon. Dit komt omdat onze mediators MfN- geregistreerd zijn en een familierechtspecialisatie hebben.

Lees meer over mediation en scheiding

Scheiden middels een advocaat

Wanneer u er middels mediation niet uitkomt of u besluit toch beiden een eigen advocaat in de arm te nemen, kiest u ook voor de duurste manier van scheiden. Dit komt mede doordat de scheidingsprocessen over het algemeen langer duren. Er wordt meer gecorrespondeerd en veelal zijn er meerdere gesprekken nodig tussen partijen en hun advocaten en soms zijn er zelfs meerdere zittingen en/of procedures bij de rechtbank nodig. Hierdoor lopen zowel de advocaat- als proceskosten hoger op.

Lees meer over scheiden en een advocaat

Contact

Wij vinden dat een mediator betaalbaar moet zijn. Onze missie: toegang tot het recht en mediation voor iedereen. Onze mediators zijn tevens advocaten en kunnen uw scheiding van a tot z regelen. Als u naar aanleiding van dit artikel vragen heeft, neem dan contact op via de nummers 077 – 356 11 00 (Venlo), 0478-588 277 (Venray), 0485-748 022 (Boxmeer) of 046-2060486 (Sittard) of via e-mail: advocaten@hetwetshuys.nl.

Meer over dit onderwerp

15 jaar ouderschapsplan: een uitkomst

Het ouderschapsplan bestaat 15 jaar. Het maken van een ouderschapsplan is sinds 2009 wettelijk verplicht bij een scheiding met kinderen …

Lees verder

Kind dat geen contact meer wil met één van zijn/haar ouders

Onze familierechtadvocate mr. Aniek Hollman heeft regelmatig een zitting. Recentelijk behandelde de rechtbank een aangrijpende zaak over een kind dat …

Lees verder

Scheidingsmediation en begeleiding van een advocaat. Dit kan!

Steeds meer partners die het altijd verdrietige besluit hebben genomen om te gaan scheiden, maken gebruik van scheidingsmediation. Inmiddels hebben …

Lees verder