Advocaat in het verkeer

Onze strafrechtadvocaat mr. Janine Engels stond de afgelopen tijd meerdere cliënten bij in diverse verkeerszaken. Het ging hierbij onder andere om rijden onder invloed, het veroorzaken van een verkeersongeval met letsel door schuld (artikel 6 Wegenverkeerswet) en het veroorzaken van gevaar of hinder op de weg (artikel 5 Wegenverkeerswet). In deze zaken lukte het Janine niet alleen om een passende straf te bewerkstelligen, maar ook om ervoor te zorgen dat een ontzegging van de rijbevoegd geheel voorwaardelijk werd opgelegd of zelfs geheel achterwege bleef.

Janine verklaart hierover het volgende: “Bij strafzaken die over de Wegenverkeerswet gaan, zien we vaak dat een ontzegging van de rijbevoegdheid (OBM) een belangrijk onderdeel vormt. De rechter kan in dat geval bepalen dat iemand gedurende een bepaalde periode geen auto meer mag rijden. Dit neemt niet weg dat er ook nog een straf volgt, zoals een geldboete, taakstraf of zelfs gevangenisstraf. Door cliënten wordt dit als erg vervelend ervaren, zeker wanneer een strafzaak pas twee jaar na het ongeval op zitting komt en iemand in deze tussenliggende periode gewoon auto heeft mogen rijden”. 

Bij de bestudering en voorbereiding van een verkeerszaak probeert Janine altijd het volledige plaatje van haar cliënt in beeld te brengen. Hierbij hoort ook dat zij bekijkt wat een ontzegging van de rijbevoegdheid voor haar cliënt inhoudt. Zo kan een ontzegging bijvoorbeeld nadelige gevolgen hebben voor het gezinsleven of zelfs voor iemands baan. Janine vraagt hiervan vervolgens stukken ter onderbouwing op bij de cliënt en laat deze stukken toevoegen aan het procesdossier waarvan de rechter kennis neemt. Op deze manier kan een rechter ook echt maatwerk leveren.

Op zoek naar een betrokken en proactieve strafrechtadvocaat met ervaring in verkeerszaken? Neem dan contact op met mr. J. Engels, mr. S. Peute of mr. P.A. van Enckevort!

Meer over dit onderwerp

Doxing strafbaar per 1 januari 2024

Per 1 januari 2024 is doxing strafbaar. Doxing komt veel voor en heeft vaak grote impact op de slachtoffers. Wat …

Lees verder

De ontbiedingsbrief bij een minderjarige verdachte

Een minderjarige verdachte kan in sommige gevallen worden aangehouden voor een strafbaar feit. De politie kan er echter ook voor …

Lees verder

Advocaat in het verkeer

Onze strafrechtadvocaat mr. Janine Engels stond de afgelopen tijd meerdere cliënten bij in diverse verkeerszaken. Het ging hierbij onder andere …

Lees verder