Vrijspraak door alibi

Strafrechtadvocate mr. Janine Engels stond een cliënt bij die verdacht werd van een poging tot inbraak. Deze verdenking was gebaseerd op een aangifte, een getuigenverklaring en een herkenning door diezelfde getuige. De getuige zou de poging tot inbraak hebben gezien en nadien de politie hebben gealarmeerd. De cliënt gaf vanaf het begin aan niets met de inbraak te maken te hebben. Hij schakelde Janine in.

Ter voorbereiding op de rechtszaak heeft Janine het dossier kritisch bestudeerd. Zij kwam tot de conclusie dat de getuige cliënt mogelijk ook op een ander moment gezien had dan op het moment van de inbraak. Daarom kan er aan zijn verklaring geen waarde gehecht worden. Ook heeft Janine het door cliënt gestelde alibi verder laten onderzoeken. Door gegevens van het Openbaar Vervoer (OV-chipkaart) kon uiteindelijk worden aangetoond dat cliënt op het moment van de inbraak in het openbaar vervoer zat. De cliënt werd vrijgesproken en Janine zal een verzoek tot schadevergoeding in gaan dienen voor de dagen dat onze cliënt onterecht in voorarrest heeft gezeten.

Op zoek naar een betrokken en pro-actieve advocaat in het strafrecht? Bel dan met onze strafrechtspecialisten mr. Janine Engels of mr. Samuel Peute.

Meer over dit onderwerp

Doxing strafbaar per 1 januari 2024

Per 1 januari 2024 is doxing strafbaar. Doxing komt veel voor en heeft vaak grote impact op de slachtoffers. Wat …

Lees verder

De ontbiedingsbrief bij een minderjarige verdachte

Een minderjarige verdachte kan in sommige gevallen worden aangehouden voor een strafbaar feit. De politie kan er echter ook voor …

Lees verder

Advocaat in het verkeer

Onze strafrechtadvocaat mr. Janine Engels stond de afgelopen tijd meerdere cliënten bij in diverse verkeerszaken. Het ging hierbij onder andere …

Lees verder