Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

Advies bij testamenten en levenstestamenten

Testament

Met een testament maakt u uw eigen keuzes. Laat deze goed aansluiten op uw persoonlijke (gezins)situatie voor nu en in toekomst. De erfrechtspecialist kan u adviseren over de mogelijkheden en de (fiscale) gevolgen voor uw erfgenamen en u begeleiden tot aan het moment van het passeren van de akte bij de notaris.

Een op maat gemaakt testament, kost tijd. Onze specialisten bereiden dit samen met u voor. Stel dat u jaren geleden een testament heeft laten maken, kan het zinvol zijn om na te denken over een wijziging van uw testament. Bijvoorbeeld na een scheiding of omdat uw partner is overleden. Ook is het mogelijk dat uw testament nog verwijst naar de oude wet of oude fiscale regels. Afhankelijk van uw situatie stelt onze specialist een uitgebreid plan op.

Onze erfrechtspecialiste mr. Sien Smeets heeft de Specialistatieopleiding Estate Planning afgerond. Hierdoor heeft zij zich bekwaamd in de juridische, fiscale en financiële aspecten van onder meer nalatenschapsplanning, huwelijk en scheiding en bedrijfsopvolging. Zodoende heeft zij voldoende kennis om al deze aspecten te overzien en haar cliënt hierin te adviseren en te begeleiden.

Contact

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Levenstestament

Een levenstestament bestaat vaak uit twee volmachten: een voor de financiële belangen en een voor de medische en persoonlijke zaken. Alle zaken die u geregeld wilt hebben, kunt u in één akte vastleggen. Dat is het levenstestament. Het is ook mogelijk om alleen voor uw financiële zaken een volmacht op te stellen.

Iemand die zelfstandig een beslissing kan nemen en de gevolgen van die beslissing overziet, noemen we wilsbekwaam. Het is belangrijk om zeker te weten dat u wilsbekwaam bent, voordat u een testament of levenstestament ondertekent. Er wordt bij iedere rechtshandeling en overeenkomst nagegaan of iemand aan zijn tafel wilsbekwaam is. Denk aan het kopen of verkopen van een huis, het opstellen van huwelijkse voorwaarden of het afsluiten van een testament of levenstestament. Stel dat u wilsonbekwaam was op het moment dat u bij de notaris een akte hebt vastgelegd, dan is deze akte niet geldig.

Onze advocaten staan u met raad en daad bij wanneer problemen ontstaan vanwege het bovenstaande. Ook helpen zij u met het interpreteren van ingewikkelde testamenten.

Testament

“Hoe zit het eigenlijk met erfrecht tijdens de scheidingsprocedure?”