Neem contact met ons op voor een gratis gesprek

Wat te regelen?

Scheiden is pijnlijk en verdrietig, maar ook een nieuw begin. Wij willen ervoor zorg dragen dat deze nieuwe start goed gemaakt kan worden. Daarom is het belangrijk dat de (juridische) onderdelen rondom de scheiding goed geregeld worden. Wij lopen samen met u alle onderdelen door en proberen tot afspraken te komen.

Side contactformulier

  • Ik wil dat er contact met mij wordt opgenomen:
  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mijn geregistreerd partnerschap ontbinden?

Als u het met elkaar eens bent en u geen kinderen heeft, kunt u uw geregistreerd partnerschap buiten de rechter om ontbinden. Wij helpen u hierbij. Zijn er wel minderjarige kinderen of wil een van u het partnerschap beëindigen, dan dient de rechtbank uw geregistreerd partnerschap te ontbinden.

Voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap zonder rechter heeft u een advocaat of notaris nodig. U maakt dan een overeenkomst, waarin staat dat u het geregistreerd partnerschap wilt beëindigen. Ook maakt u afspraken over bijvoorbeeld partneralimentatie en pensioen. Heeft u minderjarige kinderen, dan stuurt een van onze advocaten een verzoekschrift naar de rechtbank. Bij het verzoekschrift dient een ouderschapsplan te worden meegezonden. De procedure voor het beëindigen van een geregistreerd partnerschap via de rechter is hetzelfde als bij een echtscheiding bij een huwelijk.

Vanzelfsprekend is ook mediation een mogelijkheid bij het beëindigen van een geregistreerd partnerschap. Onze gespecialiseerde MfN- familiemediators zijn u hierbij van dienst.

Onze experts op dit gebied

Onze advocaten en mediators vinden dat problemen voorkomen moeten worden en conflicten gebaat zijn bij een efficiënte oplossing.

“Wat ons bindt? Wij denken in oplossingen, niet in problemen”